Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/1154_sudan-ordusu-duyurdu-hizli-destek-kuvvetleri-turki

GÜNDEM

Tümü

Sudan Ordusu duyurdu: Hızlı Destek Kuvvetleri, Türkiye'nin tahliye uçağına ateş açtı

(18 Ay, 16 Gün önce) 37 İzlenme 0 Yorum
Sudan Ordusu, ülkedeki paramiliter güç RSF'nin, Türk vatandaşlarını tahliye eden uçağa ateş açtığını, olayda bir uçuş görevlisinin yaralandığını açıkladı. Olayda uçağın yakıt ikmal bölümünün zarar gördüğü kaydedildi.

Sudan Ordusu, paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri'nin (RSF) Türkiye'nin tahliye uçağına ateş açtığını, gerçekleşene olayda bir kişinin yaralandığını ve uçağın zarar gördüğünü açıkladı.

Reuters'ın haberine göre; ordudan gerçekleştirilen açıklamada, RSF'nin başkent Hartum yakınlarında bulunan Vadi Seyidna Hava Üssü'ne inen Türkiye'ye ait olan tahliye uçağına ateş açtığı, uçağın güvenli bir şekilde iniş yaptığı olay sırasında mürettebattan bir kişinin yaralandığı ve uçağın yakıt ikmal bölümünün zarar gördüğü aktarıldı.

'TAHLİYELER ARALIKSIZ SÜRECEK'

Türkiye Savunma Bakanlığı, bu sabah yapmış olduğu açıklamada, çatışmaların 15 Nisan gününde bu yana devam ettiği Sudan'da mahsur kalan Türk vatandaşlarının ülkeden tahliyesinin devam ettiğini ifade ederek, ilk grubun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait uçaklarla emniyetli şekilde ülkeye getirildiğini açıklamıştı.

Bakanlığın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Çatışmaların devam ettiği Sudan'da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevimiz sürüyor. Vatandaşlarımızın ilk grubu TSK'ya ait uçaklarla emniyetli şekilde ülkemize getirildi. Tahliye operasyonumuz tüm vatandaşlarımız yurda ulaştırılıncaya kadar aralıksız devam edecek" ifadeleri kullanılmıştı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN İLK AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) ise konu ile ilgili olarak kısa zaman içerisinde bir açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

"Çatışmaların devam ettiği Sudan’da mahsur kalan vatandaşlarımızı tahliye görevi için Wadi Sayidna’ya giden C-130 tahliye uçağımıza hafif silahla ateş açılmıştır. Uçağımız emniyetle inişini gerçekleştirmiştir. Personelimizde yaralanan olmamakla birlikte uçağımızda da gerekli kontroller yapılmaktadır."

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.