Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/210_cavusoglu-ile-blinken-ortak-basin-toplantisinda-ko

GÜNDEM

Tümü

Çavuşoğlu ile Blinken ortak basın toplantısında konuşuyor

(17 Ay, 23 Gün önce) 23 İzlenme 0 Yorum
ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da ortak basın toplantısı düzenliyor. Blinken, Erdoğan ile de görüşecek.

Göreve iki yıl önce başlayan ve ilk kez Türkiye’ye gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

İki bakan Ankara’da ortak basın toplantısı düzenliyor. Blinken daha sonra Anıtkabir'e gidecek ve ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.

Çavuşoğlu’nun basın toplantısında söyledikleri şöyle:

 

“Deprem felaketinden sonra ABD'den destek ve taziye mesajları aldık. Değerli mevkidaşım Blinken da ziyaretinden önce iki defa arayarak destekte bulundu. Dün deprem felaketinden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunduk.

ABD ile geniş bir gündemimiz var. Toplu mekanizmanın toplantısını senede iki defa yapmak istiyoruz. Sorunları ve sınamaları etkin bir şekilde çözmek istiyoruz. 100 milyar dolar hedefine ulaşmayı hedefliyoruz.

F-16 konusunda ABD yönetimi talebimize destek veriyor. Kongre’ye resmi bildirimin yapılmasını talep ediyoruz. Bazı çevrelerce Kongre’de bu sürecin geciktirilmemesi ve engellenmemesi gerekiyor. Kongre’nin destekleyici bir rol üstlenmesini bekliyoruz. F-16 konusu ikili ilişkiler açısından da NATO’nun savunma kabiliyeti açısından son derece önemli.”

Vizeler için 6 aya kadar bekleme süresi var. Bunların iletilmesi konusundaki talebimizi ilettik.

NATO’nun genişlemesini de değerlendirdik. İki aday (Finlandiya-İsveç) ülkeden beklentimizi değerlendirdik. Üçlü toplantıya ara vermiştik. Brüksel’de gerçekleşecek. NATO’dan katılacak arkadaşlarla konu değerlendirilecek.”

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.