Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/213_cavusoglu-ndan-elimizi-kolumuzu-baglamayin-cikisi-

GÜNDEM

Tümü

Çavuşoğlu'ndan 'elimizi kolumuzu bağlamayın' çıkışı: F-16 satışında şart koşamazsınız

(17 Ay, 23 Gün önce) 25 İzlenme 0 Yorum
ABD'li mevkidaşı Blinken ile ortak basın toplantısı düzenleyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, F-16 satışı konusunda "İki ülkenin NATO üyeliğinin F-16 alımına şart koşulması doğru olmaz. İkisi farklı konu. Şartlara bağlanarak F-16 almamız mümkün olmaz. Elimizin ve kolumuzun bağlanmaması lazım" dedi.

Göreve başladığından bu yana ilk resmi Türkiye ziyaretini gerçekleştiren ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen bölgeleri ziyaretinin ardından bugün Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. İki bakan, görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, toplantı sırasında, ABD'den F-16 satışı meselesiyle ilgili şunları söyledi:

"F-16 talebimizle ilgili son durumu da ele aldık. ABD yönetimi talebimize güçlü destek veriyor. Bu konuda Kongre'ye resmi bildirimin bir an önce yapılmasını arzu ediyoruz. Bu sürecin de süratle tamamlanması her iki tarafın yararınadır. Kongre'de her zaman zorluklar çıkabiliyor. Bazı çevrelerce bu sürecin Kongre'de geciktirilmemesi gerekiyor. Kongre'nin de engelleyici değil destekleyici bir rol üstlenmesini bekliyoruz. Talebimizin karşılanması NATO'nun savunma kabiliyetleri açısından da son derece önemli.

Kongre'de bazı senatörlerin yazdığı mektuptan haberdarız. ABD yönetimi de kararlı bir duruş sergiler ve Kongre üzerinde birlikte çaba sarf edersek bunu aşabileceğimizi düşünüyorum. İki ülkenin NATO üyeliğinin F-16 alımına şart koşulması doğru olmaz. İkisi farklı konu. Kendi temelinde devam eden müzakereler var. Şartlara bağlanarak F-16 almamız mümkün olmaz. Elimizin ve kolumuzun bağlanmaması lazım."

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.