Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/2688_son-dakika-bakan-simsek-cesaret-verici-diyerek-duy

EKONOMİ

Tümü

Son dakika! Bakan Şimşek 'Cesaret verici' diyerek duyurdu: Rezervler 108.6 milyar dolar seviyesinde

(12 Ay, 29 Gün önce) 36 İzlenme 0 Yorum
Hazine ve Maliye Bakan Mehmet Şimşek, son bir ayda Merkez rezervlerinin 98.milyar dolardan 108.6 milyar dolara çıktığını açıklayarak, "26 Mayıs’ta 98.5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervleri, 30 Haziran’da 108.6 milyar dolar seviyesine çıkmıştır. Aynı dönemde net rezervler ise 14.2 milyar dolar iyileşme göstermiştir" açıklamasında bulundu. Bakan Şimşek, son zamanlarda rezervlerde görülen artışın cesaret verici olduğunu ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan Merkez Bankası rezervleriyle ilgili son durumu paylaştı. Yürüttükleri programın asıl hedefinin 'uluslararası rezerv birikimi' olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, Merkez Bankası rezervlerinin son bir ayda 98.5 milyar dolardan 108,6 milyar dolara çıktığını açıkladı.

Aynı zaman diliminde net rezervler ise 14.2 milyar dolar iyileşme gösterdiğini açıklayan Bakan Şimşek, bu durumu, 'cesaret verici' olarak nitelendirdi.

Bakan Şimşek'in açıklaması şu şekilde:

"Programımızın önemli bir hedefi de piyasa koşulları elverdiği ölçüde uluslararası rezerv birikimini sağlamaktır. 26 Mayıs’ta 98.5 milyar dolar olan Merkez Bankası rezervleri, 30 Haziran’da 108.6 milyar dolar seviyesine çıkmıştır. Aynı dönemde net rezervler ise 14.2 milyar dolar iyileşme göstermiştir. Son dönemde rezervlerde gözlenen bu hızlı artış cesaret vericidir.

Merkez Bankası rezerv artışına katkı sağlayacak rasyonel politikaların yanı sıra ülkemize ilave dış kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımız da hızla devam etmektedir. İyileşmenin devamı için gereken adımları atmaya devam edeceğiz."

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.