Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/274_soylu-dunyada-hicbir-ulke-ust-uste-yasanan-5-yikic

GÜNDEM

Tümü

Soylu: Dünyada hiçbir ülke, üst üste yaşanan 5 yıkıcı depremin altından kalkabilecek kabiliyette değildir

(17 Ay, 20 Gün önce) 19 İzlenme 0 Yorum
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11 ilde büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlere ilişkin, "Dünyada hiçbir ülke, üst üste yaşanan 5 yıkıcı depremin altından kalkabilecek kabiliyette değildir" dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise "520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildi" açıklamasını yaptı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman'da Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada yaptığı açıklamada, "6 Şubat tarihinden itibaren devletimizin, milletimizin tüm gücüyle, tüm kurumlarımızla bu büyük alanı bütün hava, yol şartlarının olumsuzluğuna rağmen en ücra noktalarına rağmen ulaşmaya çalıştık. Dünyada hiçbir ülke, üst üste yaşanan 5 yıkıcı depremin altından kalkabilecek kabiliyette değildir" ifadelerini kullandı.

"Karşı karşıya kaldığımız bu afetin içerisinde insanlarımızın her birine dokunabilmek, şehirlerimizin yeniden üretimini sağlayabilmek için bütün planlamalar ortaya konulmaktadır" diyen Soylu, şöyle devam etti: "Özellikle Adıyaman'da elektriklen suya kadar altyapı konusunda diğer illere nazaran ciddi bir toparlanma söz konusudur. Hatay'ı ve Kahramanmaraş'ı özelde, diğerlerini de genelde takip ediyorum. Adıyaman'da bugün hem elektrik açısından hem su açısından hem de doğalgaz açısından, güvenlik açısından ilk baştan itibaren güvenlik problemi yaşanmamış, sadece birkaç sosyal medya tevziratının dışında başka bir olayla karşılaşılmamış ve devletimiz bütün güvenlik anlayışıyla burada bir asayiş olayı gerçekleşmemesi için büyük bir gayreti ortaya koymuş ve koymaya devam etmektedir."

Soylu, şunları söyledi: "Hem konteyner şehirlerinin hazırlanması konusunda daha hızlı nasıl hareket edebilirizin planlamasını hep birlikte gerçekleştirdik. Köylerimizden şehirlerimize kadar bundan sonraki sürecin hızlanabilmesi için nasıl adımlar atabiliriz bunları değerlendirdik."

"Elbette ki hüzünlüyüz. Hatıralarımız, şehirlerimiz, evlerimiz yıkıldı; sevdiklerimizi, canlarımızı, insanlarımızı kaybettik" diyen Soylu, "Ama biz Müslümanız. Biz inanıyoruz ki ne bir saniye ileri, ne bir saniye geri... İnsanın hayatının takdir edildiği andan bir saniye ileri getirebilme kabiliyeti hiç kimsede yoktur. Ama burada yapmamız gereken hep birlikte umudumuzu hep birlikte geleceğe güçlü bir şekilde ayakta tutmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

KURUM'DAN HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI HAKKINDA AÇIKLAMA

Soylu'nun ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.

Hasar tespit çalışmaları hakkında bilgi veren Kurum, "4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin bina 11 ilimizde incelendi. 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildi" ifadelerini kullandı.

Adıyaman'ın depremden en fazla etkilenen illerin başında geldiğini belirten Kurum, "Adıyaman'ın hasar tespit durumuna baktığımızda da 20 bin 987 binada 65 bin 685 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu tespitlerini yaptık" dedi.

KARAİSMAİLOĞLU: ADIYAMAN YAVAŞ YAVAŞ HAREKETLENMEYE BAŞLADI

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu ise açıklamasında, "Zorlu bir süreç yaşadık. Kışın bu en soğuk günleri yaşadığımız ve dünyanın en büyük afetiyle mücadele ettiğimiz bu ortamda çok büyük emek sarfedildi. Depremden 4 gün sonra Adıyaman genelinde elektriğin yüzde 75'ini vermiş durumdaydık" diye konuştu.

"Şehir yavaş yavaş hareketlenmeye başladı" diyen Karaismailoğlu, "Bazı ticari dükkanlarda hareketlilik ve işyeri açılmaya başladı. İnşallah önümüzdeki günlerde hızla artmaya başlayacak" ifadelerini kullandı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.