Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/2834_kisa-vadeli-dis-borcta-yeni-rekor-mayista-da-devam

EKONOMİ

Tümü

Kısa vadeli dış borçta yeni rekor: Mayısta da devam etti

(12 Ay, 23 Gün önce) 37 İzlenme 0 Yorum
Merkez Bankası'nın son verilerine göre; vadesine bir seneden az kalan dış borç stoku 207 milyar doları aştı. Son verilerle birlikte mayıs ayında da dış borç stokunda rekor geldi.

Mayıs sonu itibarıyla kısa vadeli dış borç stoku, 2022 yıl sonuna göre %11,1 oranında artışla 165,6 milyar ABD doları şeklinde gerçekleşti. Vadesine bir yıldan az kalan dış borç stoku 207 milyar doları buldu. Bu şekilde kısa vadeli dış borçta yükseliş ivmesi mayısta da devam ederek yeni rekor gelmiş oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yayımladığı verilere göre, kısa vadeli dış borç stoku Mayıs sonu itibarıyla 2022 yıl sonuna göre yüzde 11,1 artışla 165,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Bu zaman diliminde, bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku yüzde 4,3 artarak 64,9 milyar dolar olurken, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku yüzde 4,1 oranında artarak 56,3 milyar dolar düzeyinde oldu.

YENİ REKOR GELDİ

Bir yıl veya daha az kalmış dış borç verisi kullanılarak hesaplanan kalan vadeye göre kısa vadeli dış borç stoku ise 207,3 milyar dolar olarak hesaplandı. Böylelikle bu kalemde rekor seviye kaydedildi.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.