Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/2851_borsada-hissesi-olanlar-acele-etsin-ne-dolar-ne-eu

EKONOMİ

Tümü

Borsada hissesi olanlar acele etsin! Ne dolar ne euro… Piyasalar yangın yeri

(12 Ay, 22 Gün önce) 40 İzlenme 0 Yorum
Türk Lirası para piyasalarında her geçen gün değer kaybetmeye devam ederken, borsada da rekor seviyeler görülmeye devam ediyor. Borsa yeni haftaya tam 6500 TL seviyesinin üzerinde başlayarak yeni rekora imza attı.

Birkaç aydır dünyada en çok kazandıran borsalar arasında yer alan Borsa İstanbul bugün yeni bir rekora imza atarken analistler, borsadaki yükselişin geleceğinin yılın ikinci yarısında atılacak adımlar ve yabancı yatırımcılardan gelecek talebe bağlı olduğunu belirtti.

BIST 100 REKOR SEVİYEYE ULAŞTI!

Borsada BIST 100 endeksindeki yükseliş sürüyor. Siyasi ve politik seviyelerde yaşanan değişiklik, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, rekor kırmaya devam ederek 6.500 puan sınırını aştı. 14 Mayıs seçimlerinden önce 4.311,41 puana gerileyerek 2023 yılının en düşük seviyesini gören BIST 100 endeksi, seçimden sonra yakaladığı yükseliş ivmesi ile neredeyse yüzde 53 değer kazanarak 6.576,47 puana yükseldi.

BIST 100 endeksi, dolar bazında ele alındığında ise gördüğü en düşük seviye 207 sentin neredeyse yüzde 21 üzerinde, 250 sentten işlem görmeye başladı. Endeks, dolar bazlı son 1,5 ayın en yüksek seviyesinde olmasına rağmen 510 sentlik tarihi zirvesinin baya uzağında seyrediyor.

Yeni yıldan bu zamana kadar sektör bazlı performanslara bakıldığında, en çok getiri ortalama yüzde 73'le menkul kıymet, yatırım ortaklığı sektöründen elde edildiği tespit edilirken, en fazla kayıp yaşattıran ise ortalama yüzde 10'la orman, kağıt ve basım oldu.

 

Analistler, yeni ekonomi yöntemindeki mesajların piyasalar tarafından olumlu karşılandığını söyleyerek, özellikle enflasyon ile mücadelenin vurgulanmasına dikkat çekti.

Dolar kurunda yaşanan yükselişin döviz geliri yüksek olan şirketleri olumlu etkileyeceğini düşünen analistler, borsada yaşanan yükselişin yılın ikinci yarısında atılacak adımlar ve yabancı yatırımcılardan gelen ilgi ile devam edebileceğini belirtti.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.