Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/299_kripto-paralar-ile-ilgili-flas-karar-bitcoin-e-ona

EKONOMİ

Tümü

Kripto paralar ile ilgili flaş karar! Bitcoin'e onay yok, işte IMF'nin yeni planı

(17 Ay, 19 Gün önce) 27 İzlenme 0 Yorum
Kripto paralar ile ilgili harekete geçildi. IMF, 9 maddelik kripto para eylem planını açıkladı. Raporda Bitcoin başta olmak üzere diğer kripto para birimlerine yasal statü verilmemesi gerektiğinin altı çizildi. İşte haberin detayları...

Kripto paralar ile ilgili flaş karar verildi. Bitcoin ve diğer alt coin fiyatlarını doğrudan etkileyecek. IMF, 9 maddeden oluşan kripto para eylem planını açıkladı. İşte detaylar...

IMF, üye ülkelerin kripto paralara nasıl davranmaları gerektiği konusunda 9 noktalık bir eylem planı ortaya koydu.

IMF'in ortaya koyduğu eylem planının birinci maddesi Bitcoin gibi kripto paralara yasal para birimi statüsü verilmemesini talep ediyor.

Yapılan açıklamada, IMF üyesi ülkelere kripto varlıklara uygun bir politika yanıtı vermelerinin önemli elementleri konusunda yönlendirme sunan, "Kripto Varlıklar için Etkin Politikaların Elementleri" adı verilen belgenin İcra Kurulu tarafından tartışıldığını belirtti.

 

AMAÇ PARASAL EGEMENLİK VE İSTİKRARI KORUMAK 

Üye ülkelere yapılan en önemli tavsiye, "parasal egemenliğin ve istikrarın, para politikası çerçeveleri güçlendirilerek ve kripto varlıklara resmi para veya yasal takas aracı statüsü vermeyerek, korunması" oldu.

G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarının Hindistan'daki toplantısında gündeme getirilen diğer IMF tavsiyeleri arasında kripto varlıklar konusunda aşırı sermaye akışlarına karşı vergi kuralları ve yasalar ile tedbirler alınması, tüm kripto piyasa aktörleri için gözetim zorunlulukları geliştirilmesi de yer aldı.

Öte yandan küresel piyasalardaki sert satışlar kripto para piyasasını da etkiledi. 25 bin dolar seviyesini aşmak için direnen Bitcoin, ABD hisse senedi endekslerindeki sert satışların etkisi ile bir miktar geriledi.

Bitcoin ile birlikte Ethereum da yüzde 40’ın üzerinde getiri sağladı. Birçok altcoinde yıl başından bu yana yaşanan hareketler yüzde 100’ü aşarken, kripto paralar ocak ayının en çok getiri sağlayan yatırım aracı oldu.

Amerikan merkez bankası Fed, Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) ve Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC), bankaları kriptoyla ilişkili likidite risklerine karşı bir kez daha uyardı.

Toplu açıklama yeni bir rehberlik sunmuyor, ancak sabit coin bağlantılı mevduatları yüksek risk kategorisine yükseltiyor görünümü veriyor.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.