Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/3028_basketbol-camiasi-yasta-mihrace-yasemin-hayatini-k

Basketbol camiası yasta: Mihrace Yasemin hayatını kaybetti

(12 Ay, 13 Gün önce) 75 İzlenme 0 Yorum
Zonguldak Spor Basket 67 Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Mihrace Yasemin Buğdaycı memleketi Diyarbakır'da bisikletiyle seyir halindeyken araç çarpması sonucu yaşamını kaybetti. Buğdaycı'nın kaybının ardından açıklama yapan kulüp başkanı Kanat Tan, "Sezon başında kırık parmağı ile oynayan, şampiyonlukta emeği olan, başarılı ve düzgün kardeşimiz.Fenerde, liman arkasında yürümeyi çok seven, ileride hocalık için planlar yaptığımız kardeşimiz. Zonguldakspor taraftarları seni asla unutmayacak" dedi.

Spor dünyasını yasa boğan kaza dün 17.00 sıralarında Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Kıtıbıl Mahallesi'nde meydana geldi.

Zonguldak Spor Basket 67 Kadın Basketbol Takımı’nda geçen sezon forma giyen ve 2. Lig’den 1. Lig’e yükselmesinde büyük rol oynayan Mihrace Yasemin Buğdaycı (31), memleketi Diyarbakır’da bisikletiyle seyir halindeyken trafik kazası geçirdi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Durumun 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi üzerine Buğdaycı, Dicle Üniversitesi Hastaneleri’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede yaşam mücadelesi veren Buğdaycı, dün saat 21.00’de hayatını kaybetti.

Buğdaycı’nın cenazesi dün gece yakınları tarafından Diyarbakır’da defnedilirken, olay ile ilgili soruşturma sürüyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu da genç sporcunun kaybının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi ekiplerinden Zonguldak Spor Basket 67 oyuncusu Mihrace Yasemin Buğracı’yı elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Türkiye Basketbol Federasyonu olarak merhumeye Allah'tan rahmet, kıymetli ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

'HOCALIK PLANLARI VARDI'

Zonguldak Spor Basket 67 Kulübü Başkanı Kanat Tan da şu ifadeleri kullandı:

Çok üzgünüz. Memleketi Diyarbakır'da bisikleti ile seyir halinde iken araç çarpması sonucu trafik kazasında sporcumuz Mihrace Buğdaycı’yı kaybettik. Geçen sezon şampiyon kadromuzda büyük emeği olan sporcumuz için çok üzgünüz.

Sezon başında kırık parmağı ile oynayan, şampiyonlukta emeği olan, başarılı ve düzgün kardeşimiz. Zonguldak’ı çok seven, devamlı kandil, bayram arayan soran güzel insan.

'FORMAN BİZİMLE YAŞAYACAK'

Fenerde, liman arkasında yürümeyi çok seven, ileride hocalık için planlar yaptığımız kardeşimiz.

Çok üzüldük. Zonguldakspor taraftarları seni asla unutmayacak. Oğlum Aras ile özel bağınız, paylaşımlar hep bizimle yaşayacak. Önce ailece sonra tüm Zonguldak basketbol camiası seni unutmayacağız. Mekanın cennet olsun 7 numaralı forman bizimle yaşayacak”

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.