Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/387_binlerce-kiyafeti-yol-kenarina-attilar-depremzedel

GÜNDEM

Tümü

Binlerce kıyafeti yol kenarına attılar: Depremzedelere gönderilen yardımlar ayaklar altında

(20 Ay, 16 Gün önce) 23 İzlenme 0 Yorum
Maraş depreminin ardından tüm yurtta başlatılan seferberlikle deprem bölgesine on binlerce depremzede için kıyafet gönderildi. Bölgeden gelen görüntülerde depremzedeler için gönderilen kıyafetlerin, Yayladağ- Hatay yoluna gelişigüzel bırakıldığı öğrenilirken, ihtiyacı olanların da kendilerine giysi seçmeye çalıştığı görüldü.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremler, 11 ilde büyük yıkıma sebep oldu. Depremler sonrası ise depremzedeler için ülke genelinde yardım seferberliği başlatıldı.

Sivil toplum kuruluşları ile hayırsever vatandaşlar deprem bölgesine yardım gönderdi. Depremzedeler için toplanan binlerce kıyafetin ise Yayladağ- Hatay yolundaki noktaya gelişigüzel bırakıldığı ortaya çıktı. Depremzedeler de giysi yığını arasından kendilerine uygun olanı seçmeye çalıştı.

Kuzeni Gazel Ö. (10) ile kıyafet seçen Beyan Ö. (11), "Kendime ve kardeşime buradan kıyafet seçiyorum. Beğendiklerimi aldım.

Depremde çok kötü anlar geçirdik. Evimiz az kalsın yıkılacaktı. Bir deprem daha olsaydı kesin yıkılırdı. Şimdi de çadırda kalıyoruz" diye konuştu.

Gazel Ö. ise, "Bunları buraya atmışlar, biz de gelip alıyoruz" dedi.

Yayladağ Kolukçular köyünde yaşadığını dile getiren Süleyman Çolak da "Kıyafetleri buraya atmışlar.

İhtiyacı olan gelip, buradan alıyor. Kimin attığını da görmedik ama insanlar gelip, buradan ihtiyacını bir şekilde gideriyor" ifadelerini kullandı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.