Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/4014_mimran-netanyahu-ya-verdigi-luks-hediyeleri-acikla

DÜNYA

Tümü

Mimran Netanyahu'ya verdiği lüks hediyeleri açıkladı: Tatiller, saatler, yemekler, paralar...

(10 Ay, 14 Gün önce) 73 İzlenme 0 Yorum
Fransız medyası cezaevinde tutuklu olan Arnaud Mimran'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkındaki iddialarıyla çalkalanıyor. Mimran, Natenyahu'ya tatil, saat, yemek ve para gibi verdiği lüks hediyeleri tek tek açıkladı. Natenyahu'nun ofisi ise iddialar hakkında, 'Hapiste tutulan bir suçlunun akıl almaz yalanları' ifadesini kullandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yolsuzluk, rüşvet ve görevini kötüye kullanma ile suçlandığı 'Dosya 100' davasında yeni iddialar ortaya çıktı. Netanyahu’ya yakınlığıyla tanınan Fransız iş insanı Arnaud Mimran, Fransız medyasına konuşarak Netanyahu'ya verdiği lüks hediyeleri tek tek açıkladı.

The Times of Israel'de yer alan habere göre, Mimran, potansiyel iş ortaklarını Netanyahu'yu etkilemek için restoran yemekleri düzenlediğini şu sözlerle anlattı:

“Ben birisiyle çalışırken, Netanyahu ile yemeğe davet ederdim. Monako’da her gün akşam yemeği organize ettim. Netanyahu benimle Paris’teyken onu nereye istersem götürüyordum. İstediğim her şeyi yapıyordu. Bütün parayı benden alınca iş tamamdı. Hiç sınırı yoktu. Ondan her şeyi isteyebilirdin”

'VERDİĞİM PARAYLA TATİLİNİ ÖDEDİ'

Netanyahu’ya genelde toplu paralar verdiğini ve bunların genelde 10 bin ya da 20 bin euro olduğuna dikkat çeken Mimran, “Netanyahu benden bir keresinde 50 bin dolar istemişti. Tatilini ödedi ve her şeyin yolunda olduğunu söyledi” dedi.

2016 yılından beri Fransa’da tutuklu bulunan Mimran, “Netanyahu ve eşi Sara’nın Miami, Monaco, Saint-Tropez, Deauville, Courchevel ve Paris’teki tatillerini ben ödedim. Her şeyi ben ödedim. Paris’te kaldıkları sırada gelen 2600 euroluk kahvaltı parasını kendisinin ödediğini söyledi” dedi.

'SAATİMİ ÇOK BEĞENİNCE ONA DA ALDIM'

Mimran, ayrıca Netanyahu'nun yerel bir brasserie'de (Tek yemekler ve diğer öğünler sunan Fransız restoranı türü) servis edilen balıklara, purolara ve lüks Panerai saatlerine olan düşkünlüğünü şu sözlerle anlattı:

“Ben kendime bir saat aldım. Onu çok beğendi ve kendisine de bir tane aldım. O hediyeleri severdi. Politikacılar beleşçidir”

İDDİALARI YALANLADI

Mimran’ın iddialarına ise Netanyahu’dan sert yanıt geldi. Netanyahu’nun ofisi iddiaları, “Hapiste tutulan bir suçlunun akıl almaz yalanları” ifadeleriyle reddetti.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.