Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/4180_savas-borsayi-vurdu-hissesi-olan-hizla-satiyor-dah

EKONOMİ

Tümü

Savaş borsayı vurdu! Hissesi olan hızla satıyor: Daha serti geliyor

(9 Ay, 29 Gün önce) 69 İzlenme 0 Yorum
Borsada dengeler bozulmaya başladı. İsrail-Filistin savaşının başlamasıyla beraber İsrail Borsası’nda ciddi bir düşüş yaşandı. Hissesi olanlar hızla satışa başladı. TA-125 endeksi yüzde 6.7 değer kaybetti. Psagot Investment House Baş Stratejisti Ori Greenfeld‘den çarpıcı analizler geldi. Borsada hissesi olanlar dikkat!

İsrail Borsası savaş nedeniyle değer kaybetmeye başladı. Sert düşüşlerin yaşandığı ve satışların başladığı Tel Aviv Borsası’nda gösterge endeks TA-125 bugün yüzde 6.7 değer kaybetti. Bankacılık hisselerindeki düşüş ise yüzde 8’i aştı.

Büyük çatışmalara sahne olan Filistin- İsrail savaşı Pazar günleri işlem gören Tel Aviv Borsası’nda sert satışlara neden oldu.

SAVAŞ SONRASI BORSADA SATIŞLAR BAŞLADI

Hamas’ın başlattığı savaş ortamıyla beraber İsrail’de yaşanan savaş durumu piyasaları da vurmaya başladı. Ekonomiye yönelik endişeler de arttı. İlk olarak İsrail Borsası hızlı bir şekilde değer kaybetmeye başları.

Endişe ve piyasadaki istikrarsız durumun neticesi olarak Tel Aviv Borsası’nda gösterge TA-125 endeksi yüzde 6.7 değer kaybettirdi. Büyük şirketlerin yer aldığı TA-35 endeksi de yüzde 6.5 düşerken, bankacılık endeksi yüzde 8.7’ye kadar geriledi.

ÇATIŞMANIN PİYASALARA ETKİSİ SERT OLACAK

Psagot Investment House Baş Stratejisti Ori Greenfeld, The Times of Israel’e açıklamalarda piyasada yaşanacaklar üzerine açıklamalarda bulundu. Çatışmaların finansal piyasalara etkisinin daha önceki yıllara göre daha sert olabileceğini belirtti.

Daha önceki operasyonlarda İsrail ekonomisi büyük bir zarar görmediğini ifade eden Greenfeld şu an yaşanan savaştan bu durumun iyimser bir senaryo olacağını belirtti. Grenfeld, “Önceki olaylarda piyasalar 1 veya en fazla 2 günde toparlanmıştı, ancak bu sefer yerel piyasanın hızlı bir şekilde toparlanması zor görünüyor” şeklinde konuştu.

 

 

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.