Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/4200_bakan-simsek-enflasyonda-dusus-icin-tarih-verdi

EKONOMİ

Tümü

Bakan Şimşek, enflasyonda düşüş için tarih verdi

(9 Ay, 28 Gün önce) 74 İzlenme 0 Yorum
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, para politikasında atılan adımlarla birlikte enflasyonun Haziran 2024 itibarıyla düşmeye başlayacağını söyledi. Şimşek, "Enflasyonda momentum kaybı aylık bazda önümüzdeki birkaç ay içinde başlayacak. Çok güçlü adımlar attık, bir yıl sonraki enflasyonu çıpalayacak eşiklere doğru geliyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, A haber’de katıldığı bir programda ekonomiye dair açıklamalarda bulundu. Son yıllarda küresel merkez bankalarının yürüttüğü para politikaları ve bölgesel siyasi ortamların gerilmesi nedeniyle "rüzgarın Türkiye aleyhine estiğini" vurgulayan Şimşek KKM'ye ve enflasyona dair mesajlar verdi.

Şimşek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

KKM VE ENFLASYON AÇIKLAMASI

“Bizim programın ana hedefi sürdürülebilir yüksek büyüme, hedefe ulaşırken fiyat istikrarı, yani enflasyonun düşük tek hanelere düşürülmesi, rezerv birikimi ve KKM'den çıkış gibi, birbirini destekleyen bütüncül bir yaklaşım var. Program önemli bir fırsat içeriyor, bu nedenle bütün kesimlerden, yatırımcılardan ilgi çok yoğun. Önümüzdeki dönemde ilginin yoğunlaşmasını bekliyoruz, çünkü uygulama anlamında programın erken aşamasındayız.

'ENFLASYONU ÇIPALAYACAK EŞİKLERE DOĞRU GELİYORUZ'

İnanıyorum ki programımız, özellikle tüm ülkemize kalıcı, uzun vadeli çözüm üretecek bir program. Hem parasal, hem miktarsal, hem seçici kredi sıkılaştırmasına gittik, bunu destekleyecek gelir politikalarını ortaya koyduk. Bir yıl sonraki enflasyonu çıpalayacak, onu bir şekilde yatırımcıları ikna edecek bir para politikası duruşuna geçeceğiz dedik ve o noktada gerekeni yaptık.”

'HAZİRAN'DAN İTİBAREN DÜŞMEYE BAŞLAYACAK'

Enflasyonda momentum kaybı aylık bazda önümüzdeki birkaç ay içinde başlayacak. Esas yıllık bazda kalıcı yüksek dozda dezenflasyon Haziran'dan itibaren başlayacak. Para politikasında aldığımız tedbirler gecikmeli yansıyacak, baz etkisi var, bu nedenle geçiş dönemi olacak.

Altını çizmek istiyorum, enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmekte hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız kararlı, çünkü enflasyon yüksek, sürdürülebilir büyümenin önündeki en büyük engeldir. Geçmişte hükümetlerimiz enflasyonu tek haneye düşürdü ve uzun süre orada tuttu, ülkemizin kalkınmasına ivme kazandırdı, önümüzdeki dönemde aynı kararlılığı göstereceğiz, sadece sonuçları göstermemiz biraz zaman alacak.''

 

 

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.