Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/5162_gozler-merkez-bankasi-nda-yilin-son-faiz-karari-bu

EKONOMİ

Tümü

Gözler Merkez Bankası'nda: Yılın son faiz kararı bugün belli oluyor

(7 Ay, 14 Gün önce) 86 İzlenme 0 Yorum
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın son faiz kararını bugün açıklayacak. Parasal sıkılaştırma hızının yavaşlatılacağını açıklayan bankanın faiz kararına ilişkin en yaygın tahmin, 250 baz puanlık bir artış olarak öne çıkıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), aralık ayı faiz kararını bugün saat 14.00'de açıklayacak.

AA Finans'ın beklenti anketine katılan ekonomistlere göre, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) 250 baz puan artırılarak yüzde 42,50'ye çıkacağı tahmin ediliyor.

YABANCI KURUMLARIN BEKLENTİSİ

Bloomberg HT'nin aktardığına göre; Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, Merkez Bankası'nın politika faiz oranını 250 baz puan artırarak yüzde 42,5'e çıkaracağını öngördü.

Merkez Bankası'nın ocak ayında bir 250 baz puanlık artış daha yaparak politika faizini yüzde 45'e yükseltebileceğini söyleyen Drimal, enflasyonun Mayıs 2024'te yüzde 68'e kadar yükseldikten sonra hızla düşerek 2024 sonunda yüzde 39'a kadar inebileceğini aktardı.

In Touch Capital Markets Kıdemli FX Analisti Piotr Matys de TCMB'nin beklenen faiz artırımına, bankanın resmi olarak faiz oranlarının yeterince yüksek olduğunu açıklamasının eşlik edebileceğini dile getirdi.

SON FAİZ KARARI NE OLDU?

Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 35'ten yüzde 40'a çıkarılmıştı.

Banka, parasal sıkılaştırma hızının yavaşlatılacağını ve sıkılaştırma adımlarının kısa bir zaman diliminde tamamlanacağını belirtti.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.