Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7293_merkez-bankasi-ndan-rekor-doviz-alimi-secim-sonras

GÜNDEM

Tümü

Merkez Bankası'ndan rekor döviz alımı: Seçim sonrası 41,8 milyar dolar

(1 Ay, 22 Gün önce) 32 İzlenme 0 Yorum
TCMB'nin swap hariç net rezervi 10 Mayıs Cuma günü itibarıyla 4,2 milyar dolarla rekor seviyede iyileşme kaydetti. Bu iyileşme, TCMB'nin seçim sonrasında toplamda 41,8 milyar dolarlık döviz alımı gerçekleştirdiğini gösteriyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), rezervlerindeki kaliteyi artırma amacı devam ediyor. Bloomberg HT'nin TCMB'nin bilanço verilerinden yaptığı hesaplamalara göre, swap hariç net rezervler 10 Mayıs Cuma günü itibarıyla 4,2 milyar dolarlık bir iyileşme kaydetti.

Bu, TCMB'nin bir günde rekor düzeyde döviz alımı yaptığına işaret ediyor. Daha önceki rekor, 30 Nisan tarihinde 3,3 milyar dolarlık döviz alımıyla gerçekleşmişti.

SEÇİMİN ARDINDAN 41,8 MİLYAR DOLAR ALDI

Bu son alım ile birlikte, TCMB'nin seçim sonrasında toplamda 41,8 milyar dolarlık döviz alımı gerçekleştirdiği görülüyor. 10 Mayıs itibarıyla, TCMB'nin swap hariç net rezervi eksi 23,7 milyar dolar seviyesine geriledi. Bu, Mayıs 2020'den bu yana en iyi seviye olarak kaydedildi.

BAŞKAN KARAHAN SİNYALİNİ VERMİŞTİ

TCMB Başkanı Karahan, rezervlerdeki toparlanmanın önemini vurgulamış ve Perşembe günü gerçekleştirilen enflasyon raporu sunumunda, rezerv pozisyonunu düzeltme hedeflerine dair açıklamalarda bulunmuştu. Karahan, rezerv hedeflerinin olmadığını ancak enflasyondaki düşüş hedefine engel olmayacak şekilde rezerv pozisyonunu düzeltmeyi amaçladıklarını belirtmişti.

Başkan Karahan, enflasyonun düşürülmesiyle birlikte rezerv pozisyonunun kalıcı şekilde iyileşeceğini ve Türk lirasına olan talebin artacağını öngördü. Bu durumun, TCMB'nin rezerv birikimi adına fırsatlar yaratacağını ve piyasa koşullarını bozmadan rezerv pozisyonunu düzelteceklerini vurgulamıştı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.