Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7294_mahkemeden-bitmeyen-insaata-emsal-karar-evi-zamani

GÜNDEM

Tümü

Mahkemeden bitmeyen inşaata emsal karar! Evi zamanında teslim edilmedi

(1 Ay, 25 Gün önce) 39 İzlenme 0 Yorum
Ankara'da kooperatiften ev sahibi olmak isteyen B.Y. inşaat firmasına peşinat ve taksitleriyle birlikte toplam 460 bin TL ödeme yapmasına rağmen, 2 yıllık sözleşme süresince inşaatta ilerleme kaydedilememesi üzerine dava açtı. B.Y. inşaat firmasına açtığı davada 578 bin lira tazminat kazandı.

Ankara'da yaşayan B.Y., 2015 ve 2016 yıllarında kooperatiften ev sahibi olabilmek için 460 bin TL ödeme yaptı. Noterde evinin tapusunu almasına rağmen inşaat firması ile yaptığı sözleşmedeki 2 yıllık süre boyunca inşaatta ilerleme kaydedilmediğini fark etti.

Durumu yargıya taşıyan B.Y. Ankara 14'üncü Tüketici Mahkemesi'nde açtığı 'müspet zarar' davasında 578 bin lira tazminat kazandı.

B.Y. kooperatif projesinin akıllı daireler ve rezidansı içeren büyük bir lansman ile duyurulduğunu ve kendilerine de iyi bir vakıftan mesaj yoluyla bilgi geldiğini söyledi. Tüm borcunu bitirip tapuyu alan B.Y. dairenin söz verilen tarihte teslim edilmediğini belirterek 'bu durumda kira yatırma taahhüdü vardı' ifadesini kullandı.

500 BİN TL MÜSPET ZARAR VE KİRA BEDELLERİ

B.Y. bu sebeple dava açtığını ve evdeki hakkından feragat etmek istemediğini dile getirdi. B.Y. tapu hakkının devam etmesi koşuluyla ve alamadığı kiralar ve müspet kayıplar sebebiyle açtığı davada başarılı olduğunu ve tapusunun yanında 500 bin TL müspet zarar ve kira bedelleri aldığını söyledi.

Avukat Sanem Yılmazel, müvekkilinin o zamanın parasıyla 460 bin TL ödediğini ve 515 bin TL müspet zarar tazminatı talep ettiklerini, mahkemenin de bu talebi kabul ettiğini ve kararın kesinleştiğini belirtti.

Yılmazel, ilk önerisinin tapunun alınması olduğunu ve eğer gayrimenkul teslim edilmezse yasal yollara başvurulması gerektiğini ifade etti.

Bu olay, kooperatiften ev almayı düşünenler için önemli bir emsal teşkil ediyor.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.