Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7307_nereye-gittigi-bilinmeyen-dovizde-patlama-16-milya

EKONOMİ

Tümü

Nereye gittiği bilinmeyen dövizde patlama: 16 milyar dolar nerede?

(1 Ay, 19 Gün önce) 53 İzlenme 0 Yorum
Cari açık üzerinde değerlendirme yapan ekonomist Mahfi Eğilmez, net hata noksanda yaşanan artışa dikkat çekti. Eğilmez, "Nereye gittiğini bilmediğimiz dövizlerde 16 milyar dolar artış var. Nedeni bir ölçüde kaçak giren altınlar için yapılan kaçak ödemeler olabilir" dedi. Hukuk vurgusu yapan Eğilmez, “Önce hukuk. Ötekiler hep sonra gelir. Hukuk yoksa demokrasi de olmaz, ekonomi de düzelmez, tasarruf da yapılmaz” ifadesini kullandı.

Eski Hazine Müsteşarı ve tanınmış iktisatçı Mahfi Eğilmez, sosyal medya platformu X'te (Twitter) yaptığı paylaşımda, Türkiye ekonomisindeki cari açık ve net hata noksan verilerine dikkat çekti. Eğilmez, Mart 2024 itibarıyla cari açığın 12 aylık bazda 31,2 milyar dolar olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Geçen yıl Mart ayında 52,6 milyar dolar olan cari açık, bu yıl Mart ayında 31,2 milyar dolara geriledi. İthalattaki düşüşün önemli bir nedeni, altın ithalatına getirilen kısıtlamalar. Ancak dikkat çekici bir diğer nokta, net hata ve noksan kaleminde geçen yıl Mart ayında eksi 1,1 milyar dolar olan rakamın bu yıl Mart ayında eksi 16,1 milyar dolara yükselmiş olması. Nereye gittiğini bilmediğimiz dövizlerde 16 milyar dolarlık bir artış var. Bu artışın nedeni bir ölçüde kaçak giren altınlar için yapılan kaçak ödemeler olabilir."

 

'ÖNCE HUKUK GELİR'

Mahfi Eğilmez, hukukun önemine de değinerek, ekonomik sorunların çözümünde hukukun üstünlüğünün şart olduğunu belirtti. Eğilmez, başka bir paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Önce hukuk. Ötekiler hep sonra gelir. Hukuk yoksa demokrasi de olmaz, ekonomi de düzelmez, tasarruf da yapılmaz. Kuralların, istisnasız olarak herkese ve her olaya aynı şekilde uygulanması sağlanmadan hiçbir şey düzelmez."

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.