Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7311_tcmb-baskani-karahan-enflasyonda-belirgin-dususun-

EKONOMİ

Tümü

TCMB Başkanı Karahan: Enflasyonda belirgin düşüşün eşiğindeyiz

(1 Ay, 19 Gün önce) 57 İzlenme 0 Yorum
TCMB Başkanı Karahan, Katar Ekonomik Forumu'nda enflasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Enflasyonda belirgin düşüşün eşiğindeyiz." dedi. Enflasyonda yukarı yönlü risklerin farkında olduklarını ve enflasyonu düşürmek için adım atmaya hazır olduklarını söyleyen Karahan, "Piyasa enflasyonun düşeceğine inanıyor ama tahminler konusunda farklılıklar var. Bizim beklentimiz yüzde 38, piyasanın beklentisi yüzde 44 seviyesinde" diye konuştu.

TCMB Başkanı Fatih Karahan, Katar Ekonomik Forumu'nda açıklamalarda bulundu. Karahan enflasyonda yukarı yönlü risklerin farkında olduklarını ve enflasyonu düşürmek için adım atmaya hazır olduklarını söyleyen Karahan, "Piyasa enflasyonun düşeceğine inanıyor ama tahminler konusunda farklılıklar var. Bizim beklentimiz yüzde 38, piyasanın beklentisi yüzde 44 seviyesinde" dedi.

Karahan, Kamuda Tasarruf Paketi'nin enflasyon konusunda kendilerine yardımcı olacağını vurguladı.

Karahan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Enflasyonda yukarı yönlü risklerin farkındayız ve enflasyonu düşürmek için elimizden geleni yapacağız. Enflasyonda uzun vadeli hedefimiz yüzde 5. Biz para politikamızı sıkı tutmak konusunda kararlıyız.

Sosyal refaha yapacağımız en büyük katkı fiyat istikrarına geri dönmeyi sağlamak olacaktır.

Türkiye ekonomisi geçen yıl güçlüydü ama büyüme iç talep destekli olarak gerçekleşti. 2024'te geçen yıla kıyasla daha az büyüme olabilir."

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.