Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7351_ozel-den-kobani-yorumu-bu-davada-bir-hukuk-yok

GÜNDEM

Tümü

Özel'den Kobani yorumu: Bu davada bir hukuk yok

(1 Ay, 16 Gün önce) 68 İzlenme 1 Yorum
CHP lideri Özgür Özel, Kobani Davası kararına ilişkin yaptığı açıklamada "Kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok. Yargılama süreci hukuki değil" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sözcü TV'de katıldığı canlı yayında gazetecilerin gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Kobani Davasında kararın açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Özel, davanın siyasi bir dava olduğu belirterek "Kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok. Yargılama süreci hukuki değil." ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamaları şöyle;

"DAVA SİYASİ BİR DAVA"

"İlk günden beri takındığım tutumu değiştirecek değilim. Dava, siyasi dava. Olay olduktan 5 yıl sonra açıldıysa dava, iddianamesi de doğrudan bir partinin genel başkanı tarafından yıllarca yazıldıysa, sonra da dava açıldıysa bu dava siyasi davadır. Uzamasıyla, zamanlamasıyla, karar duruşmasının seçimden sonraya bırakılmasıyla falan her yönüyle siyasetten kullanılmaya elverişli bir dava.

"CEZALARIN KABUL EDİLEBİLİR BİR TARAFI YOK"

Verilen cezaların bazıları istenene göre çok düşük cezalar. Burada Selahattin Demirtaş'a ve Figen Yüksekdağ'a verilen cezalar, görevlerinin başındayken bir partinin eş genel başkanlarıyken alınıp da suçlandıkları şey ve bu cezalara baktığınızda kabul edilebilir bir tarafı yok.

"BU DAVADA BİR HUKUK YOK"

Davayı bir hukuki dava olarak değerlendirmek yerine, tabi bir partinin genel başkanı olmasam her beraat edenleri, yaptığı yeterli görülüp bırakılanları ve ağır cezalar alanları hangi kategorilerde değerlendirmek gerektiği üzerine farklı beyin jimnastiği yapabilirim ama kim ne derse desin bu davada bir hukuk yok. Yargılama süreci hukuki değil.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.