Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7405_serkan-ozcan-dan-simsek-e-dolari-dusurmemeye-calis

EKONOMİ

Tümü

Serkan Özcan'dan Şimşek'e 'doları düşürmemeye çalışıyoruz' tepkisi: Tefeci faizi vererek kurtulmaya çalışıyoruz

(1 Ay, 13 Gün önce) 50 İzlenme 0 Yorum
Ekonomist Serkan Özcan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in döviz alımlarıyla ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Özcan, döviz rezervlerinin eritilmesini ve faiz politikasını eleştirerek, mevcut döviz alımının bir zorunluluk olduğunu vurguladı.​​​​​​​

Ekonomist Serkan Özcan, sosyal medya hesabından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) döviz biriktirmemesi durumunda liranın nominal değer kazanabileceği yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. Özcan, Şimşek'in “Piyasadan döviz almasak (Dolar/TL) 20’li rakamlara, 30’un altına gerilerdi” ifadesine yönelik olarak, döviz rezervlerinin eritilmesini ve yüksek faiz politikasını eleştirdi.

“FAİZ VEREREK KURTULMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Özcan, dövizin iktidarın mükemmel bir iktisat politikası uyguladığı için değil, saplantılı bir politikadan kurtulmaya çalışıldığı için geldiğini belirtti. Özcan, “Döviz almasak dolar çok düşer demenin bir mantığı yok! İktidar mükemmel bir iktisat politikası uyguladı diye gelmiyor döviz! Saplantılı bir politikadan ‘afedersiniz’ bile demeden %50 faiz vererek kurtulmaya çalışıyoruz, o nedenle bu bolluk!” ifadelerini kullandı.

Özcan, Merkez Bankası'nın dövizi mecburen aldığını, çünkü ülkenin döviz rezervlerinin yanlış ekonomi politikalarını sürdürebilmek için tüketildiğini vurguladı. “Dövizi mecburen alıyor Merkez Bankası! Çünkü ülkenin döviz rezervleri kara cahil bir ekonomi politikasını sürdürebilmek için cayır cayır yakıldı!” dedi.

“DIŞ TALEP BALTALANACAK”

Serkan Özcan, TL’nin aşırı değer kazanmasının, iç talebin ekonomik büyümeye katkı veremeyeceği bir noktaya giderken, dış talebi de baltalayacağına dikkat çekti. Özcan, “Şimdi yapılan, o yakılan rezervleri yerine koymak için verilen tefeci faizinden ibaret! Ayrıca iç talebin ekonomik büyümeye neredeyse hiç katkı veremeyeceği bir noktaya giderken, TL’yi aşırı değerlendirmek dış talebi de baltalayacağı için döviz almak tercih değil mecburiyet!” açıklamasını yaptı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.