Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7420_abd-den-turkiye-rusya-ya-yaptirimlari-deliyor-iddi

GÜNDEM

Tümü

ABD'den 'Türkiye Rusya'ya yaptırımları deliyor' iddiası: "Endişe verici ihlaller var"

(1 Ay, 17 Gün önce) 28 İzlenme 0 Yorum
ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni Rusya'ya yönelik yaptırımları en endişe verici şekilde ihlal eden ülkeler olarak nitelendirdi ve bankalara yaptırım uyumlarını artırmaları çağrısında bulundu.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya'ya yönelik ABD yaptırımlarına uyumlarını artırmaları için bankalara çağrıda bulundu. Yellen, yaptırımları en endişe verici şekilde ihlal eden ülkeler arasında Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) saydı. Avrupa'nın da yakından izlendiğini belirtti.

Bakan Yellen, Avrupalı banka yöneticilerinden, Rusya'nın yaptırımları ihlal etmesini engellemek için daha fazla çaba göstermelerini istedi. Yellen, Rusya'ya yönelik ABD yaptırımlarını en endişe verici şekilde ihlal eden ülkelerin Çin, BAE ve Türkiye olduğunu vurguladı. Yellen, Avrupa'daki bankaların da yakından izlendiğini ve uyum politikalarının sıkı şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti.

"DAHA YÜKSEK UYUM ÖNLEMLERİ ALINMALI"

Yellen, bankacılarla yaptığı toplantıda, geçtiğimiz Aralık ayında devreye giren ikincil yaptırımların, Rusya'nın Ukrayna'daki savaş için gerekli malzemeleri temin etme çabalarını zorlaştırdığını ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Yellen, "Tüm kurumlara, Rusya'nın yaptırımlardan kaçma girişimlerine daha fazla dikkat etmeleri ve küresel yaptırımlara uyum politikalarının yurtdışındaki şubeler ve iştirakler tarafından sıkı bir şekilde uygulanmasını sağlamaları çağrısında bulunuyorum" dedi.

AVRUPA'YA CİDDİ UYARI

Yellen, özellikle Avusturyalı Raiffeisen Bank'ın, Rus iş adamı Oleg Deripaska ile ilgili bir anlaşmadan vazgeçmesine yönelik ABD baskısının ardından, Avrupa bankalarını uyum önlemlerini artırmaya çağırdı. Yellen, "Rusya'nın yaptırımlardan kaçınma faaliyetlerinin en çok Çin, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye üzerinden geldiğini görüyoruz. Ancak Orta Asya'dan Kafkasya'ya ve Avrupa genelinde de bu faaliyetlerin engellenmesi için çalışıyoruz" dedi.

"ENDİŞE VERİCİ ŞEKİLDE İHLALLER VAR"

Yellen, Rusya'nın yaptırımlardan kaçınma çabalarının en çok Çin, BAE ve Türkiye üzerinden geldiğini belirtti ve bu durumun endişe verici olduğunu söyledi. Yellen, Aralık ayında uygulamaya konan ikincil yaptırımların, Rusya'nın Ukrayna'daki savaş için ihtiyaç duyduğu malzemeleri temin etme çabalarını engellediğini, ancak daha fazla çalışmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

1,5 MİLYAR EUROLUK HİSSE TEKLİFİ GERİ ÇEKİLMİŞTİ

ABD Hazine Müsteşar Yardımcısı Wally Adeyemo, geçtiğimiz günlerde Raiffeisen Bank International'a (RBI) bir mektup göndererek, bankanın Rusya'daki varlıkları ve 1,5 milyar dolarlık bir anlaşma ile ilgili endişelerini dile getirmişti. Bu baskının ardından, RBI Rus iş adamı Oleg Deripaska'ya bağlı 1,5 milyar euroluk hisse teklifini geri çekmişti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Rusya'ya yönelik yaptırımları en endişe verici şekilde ihlal eden ülkeler arasında Türkiye, Çin ve BAE'yi saydı. Avrupa bankalarına uyum politikalarını sıkılaştırmaları çağrısında bulunan Yellen, Rusya'nın yaptırımlardan kaçınma çabalarını engellemek için daha fazla çalışmanın gerektiğini vurguladı. ABD'nin baskıları sonucu bazı bankaların Rusya ile olan anlaşmalarından vazgeçtiği de belirtildi.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.