Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7600_16-milyon-istanbulluyu-tehdit-eden-yeni-tehlike-be

TÜRKİYE

Tümü

16 Milyon İstanbulluyu tehdit eden yeni tehlike: Belgrad madene açılırsa İstanbul'un nefesi kesilecek

(25 Gün, 15 Saat önce) 38 İzlenme 0 Yorum
İstanbul'un akciğerleri olan kuzey ormanlarının ranta açılması 16 milyonluk metropol için ekolojik kriz olarak görülürken, bu kez de Belgrad Ormanları için tehlike ortaya çıktı. Bölgeye yapılmak istenen kalker ocağı ve kırma eleme tesisi kapasite artışı projesi için ÇED sürecinin başlatılmasına halk tepki gösterdi. “Belgrad Ormanı'nı madene açmak İstanbul'un nefesini keser” uyarısını yaptı.

 İstanbul'un kuzey ormanlarının rant projelerine açılması 16 milyonluk metropol için büyük bir ekolojik kriz olarak görülüyor. Şimdi ise Belgrad Ormanları bu tehlike ile karşı karşıya. Bölgeye yapılmak istenen kalker ocağı ve kırma eleme tesisi kapasite artışı projesi için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecinin başlatılması halkın tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, "Belgrad Ormanı'nı madene açmak  İstanbul'un nefesini keser" uyarısında bulundu.

HALKIN TEPKİSİ VE ÇED TOPLANTISI

İSTMAD adlı şirketin, İstanbul Ayazağa Mahallesi'ndeki ormana kalker ocağı ve kırma eleme tesisi kapasite artışı yapmak amacıyla hazırladığı projenin ÇED toplantısı halkın katılımıyla yapıldı. Ayazağa Spor Kulübü Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, Kuzey Ormanları Savunması temsilcileri ve bölge halkı, kapasite artışını savunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı  İstanbul İl Müdürlüğü yetkilisine sert tepki gösterdi. Toplantıyı protesto eden bölge sakinleri, "Kapasite artışı demek İstanbul’un son nefesini de kesmek demek. Belgrad Ormanı’nı maden ve inşaat tahribine kapatın. İstanbul’a ihanet etmeye son verin" diyerek tepkilerini dile getirdiler.

KUZEY ORMANLARI SAVUNMASI VE TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ'NİN AÇIKLAMALARI

Kuzey Ormanları Savunması ve Türkiye Ormancılar Derneği adına konuşan avukat Esmanur Çağlak, “Bu yol üzerine gelirken siz de görmüşsünüzdür zaten. Ağaçlar bembeyaz durumda. Tozdan buradan kimse nefes alamıyor. Biz Kuzey Ormanları'nda bundan sonra tahribat açmanıza izin vermeyeceğiz. Yeşil alanımızın, orman alanımızın katliamına imza atacak projelere karşı duracağız. Belgrad Ormanı İstanbullular için, Sarıyerliler için çok önemli bir yer. Nefes kaynağımız, yaşam kaynağımız. Ormanımızın maden ocaklarıyla tahrip edilmesine, yok edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

VALİDEBAĞ KORUSU'NUN DURUMU

Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş, Acıbadem Mahallesi’nde düzenlediği mahalle buluşmasında Validebağ Korusu ile ilgili soruları yanıtladı. Dedetaş, "Validebağ korudur ve koru olarak kalacak. Bununla ilgili en ufak bir şüpheniz olmasın" dedi. Mevcut hayvan barınağının kapasitesini artıracaklarını ve yeni barınma alanları oluşturacaklarını belirten Dedetaş, haftada iki mahallede buluşmalara devam edeceklerini söyledi.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.