Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7701_bakan-yerlikaya-ilk-iki-gunun-bilancosunu-acikladi

GÜNDEM

Tümü

Bakan Yerlikaya ilk iki günün bilançosunu açıkladı: Bayram tatili hüzne dönüştü

(20 Gün, 17 Saat önce) 31 İzlenme 0 Yorum
Kurban Bayramı tatili ne yazık ki acı haberlerle başladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, tatilin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarında 16 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 716 kişi de yaralandı.

Bayram tatilinin ilk iki gününde yaşanan trafik kazaları, hem can kayıplarına hem de yaralanmalara neden oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre, denetimlerin sıkılaştırıldığı bu dönemde sürücülere önemli uyarılar yapıldı.

İKİNCİ GÜNÜN KAZA RAPORU

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 16 Haziran 2024 Pazar günü, yani tatilin ikinci gününde yaşanan trafik kazalarına ilişkin ayrıntıları paylaştı. Yerlikaya, 24 saat içerisinde 726 trafik kazasının meydana geldiğini ve bu kazalarda 11 kişinin hayatını kaybettiğini, 1.295 kişinin ise yaralandığını belirtti.

DENETİMLER VE CEZALAR

Aynı gün içerisinde toplamda 289.700 araç denetlendi. Bu denetimler sonucunda 18.889 araca hız ve radar cezaları uygulanırken, 17.227 araca ise diğer trafik ihlalleri nedeniyle cezalar kesildi.

İLK İKİ GÜNÜN ÖZETİ

Bayram tatilinin ilk gününde, trafik kazaları nedeniyle 16 kişi hayatını kaybederken, toplamda 2.716 kişi yaralandı. İçişleri Bakanlığı, bayram süresince trafikte dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

EMNİYET KEMERİ UYARISI

Bakan Yerlikaya, sosyal medya mesajında, yola çıkan vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. "Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda ve otobüslerde emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım," diyerek sürücüleri dikkatli olmaya çağırdı.

Bayram tatilinin geri kalan günlerinde de trafik kazalarının önlenmesi için yetkililerin denetimlerini sıklaştıracağı ve sürücülerin daha dikkatli olması gerektiği belirtildi.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.