Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7718_eylem-tok-ve-oglu-hakim-karsisina-cikti-durusmalar

GÜNDEM

Tümü

Eylem Tok ve oğlu hakim karşısına çıktı: Duruşmaları ertelendi

(18 Gün, 18 Saat önce) 29 İzlenme 0 Yorum
ABD’de hakim karşısına çıkan Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok’un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Tok'un bir sonraki duruşması 27 Haziran’da, Cihantimur'un ise 20 Haziran'da yapılacak.

İstanbul Kemerburgaz'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduğu kaza sonrası yurt dışına kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur bugün ABD'de hakim karşısına çıktı.

 

Boston'da TSİ 18.00'de görülen duruşmada yargıç, Eylem Tok'un tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 27 Haziran'da yapılmasına karar verdi.

Eylem Tok'un duruşması 40 dakika sürerken oğlu Timur Cihantimur'un duruşması ise TSİ 20.30'da yapıldı.

Hakim, Cihantimur için de tutukluluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmasının 20 Haziran’da yapılmasına karar verdi.

ACİ’NIN AİLESİNE DESTEK

Davayı izlemeye gelen Amerika’da yaşayan Türkler, öldürülen Oğuz Murat Aci’nın ailesine destek vermek için mahkeme önünde döviz açtılar.

KAZADAN 106 GÜN SONRA ABD'DE YAKALANDILAR

Türkiye'nin gündemine oturan olayda ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpan ve 1 kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur ve annesi yazar Eylem Tok, kazadan 106 gün sonra yani 15 Haziran'da ABD'de yakalanmıştı.

TÜRK KURYE İHBAR ETTİ

Son bilgileri aktaran CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, Boston'da kaldıkları rezidansa yakın bir restorandan sürekli yabancı isimlerle sipariş veren Eylem Tok ve oğlunun, tesadüfen kapısına gelen Türk kuryenin dikkati sayesinde yakalandığını aktardı. Uludağ Türk kuryenin yemeği teslim ettikten sonra polise ihbarda bulunduğunu belirtti. Tok'un polisin takibinden kurtulmak için 8 ayrı telefon hattı kullandığı öğrenildi.

ADALET BAKANI: İADELERİ HAKKINDA GİRİŞİMLERİMİZ SÜRECEK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından davaya ilişkin açıklamada bulunarak "Ülkemize iade talebimiz kapsamında ABD'de yakalanarak gözaltına alınan, Boston’da çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan ve bugün ayrı ayrı hakim karşısına çıkarılan şüpheli Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un tutukluluk hallerinin devamına karar verilmiş, Eylem Tok’un duruşması 27 Haziran’a, oğlu Timur Cihantimur’un duruşması 20 Haziran’a ertelenmiştir. Adaletin tecellisi için şüphelilerin ABD’den ülkemize iadeleri hakkında gerekli girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.