Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7726_tatilcilerin-trafik-cilesi-basladi

GÜNDEM

Tümü

Tatilcilerin trafik çilesi başladı

(18 Gün, 7 Saat önce) 32 İzlenme 0 Yorum
Kurban Bayramı tatili için Muğla’ya araçları ile gelen tatilcilerin dönüş çilesi başladı. Fethiye, Ortaca, Dalaman, Köyceğiz, Datça ve Marmaris’te tatil yapan ve sabah saatlerinde otellerinden ayrılan tatilciler trafiğe takıldı. Bazı bölgelerde uzun kuyrukların oluştuğu görülürken, Yol Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, uzun yol sürücülerinin en az 8 saat uyuması gerektiğini öne sürdü.

Bayram tatili dolayısıyla birçok vatandaş İstanbul'u terk etmişti. Tatilciler bayramın son gününde İstanbul'a gelmeye başladı.

15 Haziran’da başlayan 9 günlük Kurban Bayramı tatili için Muğla’ya Türkiye’nin dört bir yanında yaklaşık 4 milyon yerli turist Muğla’nın dünyaca ünlü Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi tatil beldelerine geldi.

Tatilini Bodrum ilçesi dışında Marmaris, Fethiye gibi ilçelerde değerlendiren özel sektör çalışanları sabah saatlerinde otellerinden ayrılarak Menteşe eski bölge trafik kavşağında yoğunluğa neden oldu.

 

'DÖNÜŞ YOLCULUĞU SÜRELERİ YOĞUNLUKTAN UZAYABİLİR'

Yol Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, uzun yol sürücülerinin en az 8 saat uyuması gerektiğini belirterek, "Sürücüler, dönüş yolculuğu sürelerinin yoğunluktan dolayı uzayabileceğini bilmeliler. Yola çıkmadan önce en az 8 saatlik bir uyku almaları gerekiyor" uyarısında bulundu.

Ankara ve civarı illere gidecek araç sürücüleri Menteşe akıllı kavşaktan Denizli istikametine seyrederken İzmir, İstanbul ve Bursa gibi büyükşehirlerden gelen tatilciler ise Aydın istikametine hareket etti.

KAMU ÇALIŞANLARI PAZAR GÜNÜ YOLA ÇIKABİLİR

Kamuda çalışan tatilcilerin resmi tatilleri pazar günü sona erecek olması nedeniyle cumartesi ve pazar günleri Muğla’nın kara yollarında yoğunluk oluşturması bekleniyor.

SAHİL KESİMLERİNDE YOĞUNLUK VAR

İstanbul'da, Kurban Bayramı'nın son gününde sahil kesimlerinde trafik yoğunluğu görülürken, Adalar'a gitmek isteyen yolcular Kabataş İskelesi'nde sıra bekledi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişlerinde ve yan yollarda araçlar kısa süreli trafikte bekledi. Avrupa Yakası'nda Sarıyer, Bebek, Ortaköy, Beşiktaş, Anadolu Yakası'nda ise Beykoz, Çengelköy, Beylerbeyi ile Üsküdar gibi sahil kesimlerinde araçlar zaman zaman güçlükle ilerledi.

İstanbul'un turistik mekanlarından Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi'nin sakin olduğu görüldü. Bazı yerli ve yabancı turistler ise meydan ve caddede gruplar halinde gezdi.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.