Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7728_sinan-ates-in-sozleri-ek-klasorden-cikti-bunlardan

GÜNDEM

Tümü

Sinan Ateş'in sözleri ek klasörden çıktı: Bunlardan önce ölürsem cenazeme gelmesinler

(17 Gün, 15 Saat önce) 31 İzlenme 0 Yorum
Sinan Ateş cinayeti davasının ek klasörlerinde, Ateş'in yakın arkadaşı Ömer Zengin’e söylediği "Bunlardan önce ölürsem cenazeme gelmesinler" sözleri ve MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter hakkında yaptığı "Büyük para yaptılar" açıklaması dikkat çekti. 22 sanıklı davanın ilk duruşması 1 Temmuz’da yapılacak.

Sinan Ateş cinayeti davasının ek klasörlerinde yer alan belgeler, olayın arka planına dair çarpıcı detayları ortaya koyuyor. Bu belgeler arasında Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin’e söylediği “Bunlardan önce ölürsem cenazeme gelmesinler, bana inanmış ülküdaşlarım yeter” sözleri dikkat çekiyor. 10 Haber'den Furkan Karabay'ın haberine göre, Ateş'in suikastı organize ettiği iddia edilen MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter hakkında “Büyük para yaptılar” demesi de önemli bir ayrıntı olarak öne çıkıyor.

Sinan Ateş, 30 Aralık 2022'de Ankara'da güpegündüz sokak ortasında vurularak öldürüldü. Cinayetin ardından MHP ve Ülkü Ocakları ile ilgili soru işaretleri gündeme geldi. Cinayetin azmettiricisi olarak gösterilen Tolgahan Demirbaş’ın, dönemin MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde yakalanması iddiaları bu soru işaretlerini daha da artırdı. Ayrıca, cinayetle bağlantılı olarak tutuklanan Emre Yüksel’in, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a yakın bir isim olması da dikkat çeken bir başka detay.

 

Cinayetin ardından hazırlanan ve Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 22 sanığın yargılanacağı ilk duruşma 1 Temmuz’da yapılacak. Sanıklar “tasarlayarak öldürme,” “öldürmeye teşebbüs,” “suça azmettirme” ve “suça yardım etme” suçlamalarıyla yargılanacaklar.

İddianamede MHP ve Ülkü Ocakları’nın korunmasına yönelik eleştiriler de yer aldı. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in ifadesine sadece üç cümleyle yer verilmesi ve sanıkların MHP ve Ülkü Ocakları bağlantılarından bahsedilmemesi dikkat çekti. Cinayetin ardından kullanılan ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’a ait olan çakarlı aracın plakası bile iddianamede yer almadı.

TAKİP VE BASKILARDAN ŞİKAYETÇİ

Ek klasörlerde yer alan mesajlaşmalarda, Ateş’in kendisine yönelik takip ve baskılardan şikayet ettiği görülüyor. Özellikle MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter’den bahsederken, büyük miktarda para kazandıklarını iddia etmesi dikkat çekiyor.

Sinan Ateş’in arkadaşı Ömer Zengin ile yaptığı konuşmalar da ek klasörlerde yer alıyor. Bu konuşmalarda, Ateş’in “Mümkünse bunlardan önce ölürsem cenazeme gelmesinler, bana inanmış ülküdaşlarım yeter. Bunlar ölsün, ne kimse cenazelerine gider ne de mezarlarına gider” sözleri öne çıkıyor.

İddianamede, cinayetle ilgili olarak bugüne kadar tutuklanan 22 kişinin isimleri ve suçlamalarına yer verildi. Ayrıca, olayın failleri olarak belirtilen Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un ortak hareket ederek cinayeti gerçekleştirdikleri, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş’ın ise azmettirici oldukları ifade edildi. Ancak, birçok delilin değerlendirilmemesi eleştirilere neden oldu.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.