Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7746_savcidan-rehabilitasyon-merkezini-begenmeyen-cihan

GÜNDEM

Tümü

Savcıdan rehabilitasyon merkezini beğenmeyen Cihantimur'un avukatlarına cevap: Milyon dolarlık evlerde yaşadığı için...

(15 Gün, 18 Saat önce) 32 İzlenme 0 Yorum
İstanbul'da Eylem Tok'un oğlunun kullandığı aracın çarpması sonucunda 1 kişi ölürken 4 kişinin yaralanmıştı. Anne Tok'un ABD'ye kaçırdığı Cihantimur'un tutukluluk halinin devamına karar verildi. Cihantimur'un avukatlarının çocuk rehabilitasyon merkezindeki şartların kötü olduğunu belirtmesi üzerine ABD'li Savcı Kearney, hapishanedeki şartların gayet uygun olduğunu ve sanığın milyon dolarlık evlerde yaşadığı için hapishane şartlarını beğenmemiş olabileceğini ifade etti.

Türkiye'nin gündemine oturan olayda ATV motorunu emniyet şeridinde kontrol eden gruba çarpan ve 1 kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur ve annesi ünlü yazar Eylem Tok, ABD'de kazadan 106 gün sonra yakalanmıştı. Boston'da görülen duruşmada, Timur Cihantimur'un avukatları, müvekkillerinin kalmış olduğu çocuk rehabilitasyon merkezinde şartların kötü olduğunu belirterek serbest bırakılması talebinde bulundu.

SAVCIDAN "MİLYON DOLARLIK EVLERDE YAŞADIĞI İÇİN HAPİSHANEYİ BEĞENMEMİŞTİR" CEVABI

Timur Cihantimur'un serbest bırakılması talebine karşı çıkan Savcı Kristin Kearney, Timur Cihantimur'un varlıklı bir ailesi olduğuna dikkat çekerek ABD'den de kaçmasına yardım edebileceğini öne sürdü.

Timur Cihantimur'un avukatlarının çocuk rehabilitasyon merkezindeki şartların kötü olduğuna dair yaptıkları savunmaya cevap veren Kearney, çocuk rehabilitasyon merkezindeki şartların gayet uygun olduğunu belirterek, Timur Cihantimur'un milyon dolarlık evlerde yaşadığı için hapishane şartlarını beğenmemiş olabileceğini ifade etti.

ABD'YE KAÇMAK EYLEM TOK'UN FİKRİ

Timur Cihantimur'un annesi Eylem Tok'un turist vizesiyle ABD'de olduğunu söyleyen avukatlar, Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Küba ya da Kanada'ya kaçma niyetinde olmadığını ifade etti. Avukatlar, ayrıca Türkiye'den kaçma fikrinin Timur Cihantimur'un değil annesi Eylem Tok'un fikri olduğunu aktardı.

Davaya bakan Yargıç Donald L. Cabell, duruşmayı ileri bir tarihe erteleyerek, Timur Cihantimur'un tutukluk halinin devamına ve bir sonraki duruşmanın 27 Haziran'da yapılmasına karar verildi.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.