Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7776_zabit-katibinden-80-milyonluk-vurgun-bugun-cikayim

GÜNDEM

Tümü

Zabıt katibinden 80 milyonluk vurgun: "Bugün çıkayım yine bana para verecekler”

(9 Gün, 4 Saat önce) 29 İzlenme 0 Yorum
Bakırköy Adalet Sarayı'nda zabıt katibi olarak görev yapan Süleyman Demirel'in, ailesinin de içinde bulunduğu bir şebeke kurarak 80 milyon lira vurgun yaptığı iddiasıyla açılan dava devam ediyor. Duruşmada sanık Demirel, "Duruşmaya ara veriyorsunuz yanıma geliyorlar 'Biz seni hala seviyoruz' diyorlar." şeklinde konuştu. Ayrıca Demirel savunmasında, "Bugün çıkayım yine bana para verecekler, teklif edecekler." dedi.

Bakırköy Adliye Sarayı'nda zabıt katibi olarak görev yapan Süleyman Demirel'in 80 milyon liralık dolandırıcılık ile suçlandığı davanın ikinci duruşması tamamlandı. Duruşmada dikkat çekici gelişmeler yaşandı.

 

Bakırköy 27. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Süleyman Demirel ile tutuklu bulunan bazı sanıklar getirildi.

“DURUŞMAYA ARA VERİNCE ‘BİZ SENİ HALA SEVİYORUZ’ DİYORLAR”

Tutuklu sanık Süleyman Demirel, savunmasında etkin pişmanlık uygulamasından yararlanmak istediğini ve dışarıda olsaydı bazı müştekiyi ikna ederek şikayetlerini geri aldırabileceğini söyledi. "Dışarıda olsam birkaç müştekinin daha gönlünü yapacağım, onlar da şikayetini geri çekecekler ama içerideyim elim kolum bağlı.” diyen Demirel, duruşmaya ara verildiğinde bazı müştekilerin yanına gelip, “Biz seni hala seviyoruz.” dediğini öne sürdü ve tahliyesini talep etti.

Mahkeme ise Süleyman Demirel'in ve diğer tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddederek tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Duruşmada ayrıca, müştekilerin ifadeleri ve avukatların savunmaları dinlendi.

İddianamede Süleyman Demirel'in 4 ayrı suçtan toplamda 40 yıldan 154 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. Diğer 14 sanığın da değişen oranlarda cezalandırılması talep ediliyor.

Mahkeme müştekilerin ifadelerini ve avukatların savunmalarını dinledi.

Mahkeme, Süleyman Demirel ve diğer tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

154 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianamede Süleyman Demirel’in 4 ayrı suçtan toplamda 40 yıldan 154 yıla kadar cezalandırılması isteniyor.

Diğer 14 sanığın da değişen suçlardan değişen oranlarda cezalandırılmaları talep ediliyor.

İddianamede savcı örgüt üyelerinin işlediği cezalardan da Süleyman Demirel’in sorumlu tutulması gerektiğini belirtti.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.