Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7782_ucm-den-rusya-nin-ust-duzey-isimlerine-yonelik-kar

DÜNYA

Tümü

UCM'den Rusya'nın üst düzey isimlerine yönelik karar: Şoygu ve Gerasimov için tutuklama emri

(9 Gün, 17 Saat önce) 34 İzlenme 0 Yorum
Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya'nın Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ve eski Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov için tutuklama emri çıkardı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Rusya'nın eski Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov hakkında Ukrayna'daki savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kapsamında tutuklama emri çıkardı. UCM'nin yayınladığı yazılı açıklamada, Şoygu ve Gerasimov'un, 10 Ekim 2022 ile 9 Mart 2023 tarihleri arasında sivillere karşı işlenen suçlardan dolayı sorumlu tutulduğu belirtildi.

 

SİVİL HEDEFLERE YÖNELİK SALDIRILARLA SUÇLANIYORLAR

Savcılık tarafından yapılan müracaat sonrasında çıkarılan tutuklama emirlerinin gerekçeleriyle desteklendiği vurgulanan açıklamada, Şoygu ve Gerasimov'un sivil hedeflere yönelik saldırıları yönlendirmekle suçlandığı ifade edildi. Bu süre zarfında Ukrayna'daki elektrik altyapısını hedef alan füze saldırılarının Şoygu ve Gerasimov'un komutası altında gerçekleştirildiği ve bu saldırıların birçok elektrik santralini etkilediği belirtildi.

Şu anda Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri olarak görev yapan Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'un, UCM tarafından yapılan bu tutuklama emirleriyle birlikte uluslararası arenada ciddi suçlamalarla karşı karşıya olduğu vurgulandı. Açıklamada, UCM Ön Yargılama Dairesi'nin talep edilen tutuklama emirlerini yasal gereklilikleri karşıladığı kanaatine vardığı ve bu emirlerin mahkeme sürecindeki ilerleyişi için önemli bir adım olduğu belirtildi.

PUTİN HAKKINDA DA TUTUKLAMA EMRİ ÇIKARILMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında da benzer bir tutuklama emri çıkaran UCM, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri operasyonları sırasında işlenen savaş suçlarına ilişkin olarak uluslararası toplum tarafından adım atmaya devam ediyor. Kremlin ise UCM'nin bu kararını şiddetle kınadı ve uluslararası hukuku ihlal ettiği gerekçesiyle eleştirdi.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.