Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7785_diyarbakir-mardin-faciasinin-itfaiye-raporu-ortaya

GÜNDEM

Tümü

Diyarbakır-Mardin faciasının itfaiye raporu ortaya çıktı: Yangının sebebi elektrik telleri

(9 Gün, 18 Saat önce) 29 İzlenme 0 Yorum
Diyarbakır-Mardin sınırında geçtiğimiz günlerde meydan gelen ve 15 kişinin hayatını kaybettiği yangının itfaiye raporu ortaya çıktı. Rapora göre; yangın elektrik tellerinden çıktı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Çınar ve Mardin’in Mazıdağı ilçeleri arasında meydana gelen ve 15 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan yangına ilişkin kapsamlı bir inceleme başlattı. Bu incelemelerin sonucunda hazırlanan olay yeri raporu tamamlanarak kamuoyu ile paylaşıldı.

Rapora göre, yangının nedeni elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar olarak belirlendi. Hasar Tespit Komisyonu'nun Köksalan Mahallesi’nde yürüttüğü detaylı araştırmalar sonucunda, elektrik direğinden çıkan kıvılcımların kuru ekinlerin üzerine düşerek yangına sebebiyet verdiği tespit edildi. İtfaiye Daire Başkanlığı’nın hazırladığı bu olay yeri inceleme raporu, Cumhuriyet Başsavcılığı ile de paylaşılacak.

 

15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Diyarbakır'ın Çınar ve Mardin Mazıdağı ilçesinde 20 Haziran'da çıkan anız yangınında yaşamını yitirenlerin isimleri şu şekilde:

Mazıdağı ilçesinin Yücebağ Mahallesi'nde Şeyhmus Demir (17), Hasan Demir (40), Mazhar Demir (28), Nuri Demir (38), Sinan Deviren (24), Remzi Yılmaz (25), Resul Yılmaz (18), Azat Yılmaz (23), Taliha Demir (59), Fadıl Demir (52), Çınar ilçesinin Köksalan Mahallesi'nde Ubeydullah Buğdaycı (30), Abdurrahman Buğdaycı (15), Çınar'ın Yazçiçeği Mahallesi'nde İsmail Yardımcı (46), Kerime Erdemli (55) ve Zekiye Erdemli (58).

Yangında bununla birlikte 556 küçükbaş öldü, 250 yaralı hayvan da sahiplerinin rızasıyla Et ve Süt Kurumu’na kesime gönderildi. 120 hayvanın ise bölgedeki veterinerler tarafından tedavileri yapıldı.

Diyarbakır’da 8 bin 100, Mardin’de ise 7 bin dönüm alanda hasara neden olan yangında, toplam 5 bin 450 dönüm ekili arazi de yandı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.