Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7793_islami-aydin-ve-yazarlardan-ortak-aciklama-israil-

DÜNYA

Tümü

İslami aydın ve yazarlardan ortak açıklama: İsrail’le ticaret protestolarına destek

(6 Gün, 1 Saat önce) 33 İzlenme 0 Yorum
İsrail'in Gazze'deki katliamlarına karşı, Türkiye’de Netanyahu yönetimi ile ticaretin kesilmesine yönelik protestolar sürüyor. İslami camianın önde gelen aydınları, yayınladıkları bir bildiri ile İsrail’e yönelik ticaretin kesilmesi ve çeşitli yaptırımlar uygulanması gerektiğini vurguladılar. Aydınlar, barışçıl eylemlerin ve protestoların haklı ve meşru olduğunu belirterek, desteklerini beyan ettiler.

Son dönemde Gazze’de artan şiddet ve katliamların ardından, Türkiye’de İsrail ile ticaretin kesilmesine yönelik protestolar hız kazandı. Bu protestolara, aralarında tanınmış aydınların da bulunduğu pek çok isim destek verdi. İslami camianın önde gelen aydınları, yayınladıkları bir bildiri ile İsrail’e yönelik ticaretin kesilmesi ve çeşitli yaptırımlar uygulanması gerektiğini vurguladılar.

Bildiriye imza atan aydınlar, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıların uluslararası koruma ve destekle sürdüğüne dikkat çekerek, Türkiye’nin de bu süreçte rol oynamaması gerektiğini belirttiler. Özellikle ABD ve NATO üslerinin kapatılması ve Türkiye ile İsrail arasındaki ticaretin durdurulması konusundaki talepler ön plana çıktı. Bu bağlamda, İncirlik ve Kürecik üslerinin kapatılması ve Azerbaycan’dan İsrail’e akıtılan petrolün kesilmesi çağrısında bulundular.

AYDINLARDAN İMZA KAMPANYASI

Bildiriye imza atan isimler, İsrail’e yönelik yaptırımların ve ticaretin kesilmesinin, Filistin halkının yanında durmanın bir gereği olduğunu savunuyor. Aydınlar, İsrail’e verilen desteğin, özellikle Azerbaycan’dan gelen petrolün kesilmesi gerektiğini belirterek, bu konudaki eylemlerin artması gerektiğini ifade ettiler.

"KATLİAMI DESTEKLEYEN DAMARA KAYITSIZ KALINAMAZ"

Bildiride, Türkiye’de ve dünyada barışçıl eylemler ve protestoların geniş kesimler tarafından destek bulduğu hatırlatıldı. Bildiride, "Filistin’de devam eden katliamı besleyen hiçbir damara kayıtsız kalınamaz. Türkiye’den ya da herhangi başka bir ülkeden İsrail’e giden hiçbir yardıma göz yumulamaz" ifadeleri yer aldı. Aydınlar, bu tür faaliyetlere ve iş birliklerine karşı yapılan barışçıl eylem ve protestoların son derece haklı ve meşru olduğunu savundular.

HÜKÜMETİN TAVRI VE KAMUOYU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, HAMAS öncülüğündeki direnişi Anadolu’yu savunma olarak nitelendirmesi ve İsrail’e yönelik lojistik desteğin devam etmesi konusundaki çelişkiler de bildiriye yansıdı. Bildiride, İsrail’e verilen desteğin sürdürülmesinin, Türkiye’nin Filistin halkına yönelik desteği ile çeliştiği vurgulandı.

Aydınlar, "Biz, katliamcı ve soykırımcı İsrail’e karşı Filistin halkının yanında durabilmenin ancak yukarıda bahsettiğimiz talepleri dillendiren haklı ve meşru eylemliliklerin sürdürülmesi ile mümkün olabileceğine inanıyor ve bu mücadele biçimini destekliyoruz" ifadeleriyle, barışçıl eylemlerin önemine dikkat çektiler.

İşte bildiriye imza atan isimler:

Abdulaziz Tantik
Ahmet Örs
Ahmet Faruk Ünsal
Ali Bulaç
Ali Dalaz
Ali Öner
Atasoy Müftüoğlu
Bekir Tank
Burhan Kavuncu
Bülent Şahin Erdeğer
Cihan Aktaş
Cüneyt Sarıyaşar
Davud Güler
Derviş Argun
Enes Tarım
Fatma Akdokur
Fatma Bostan Ünsal
Faysal Mahmutoğlu
Hasan Köse
Hasan Postacı
Hüseyin Alan
Hüseyin Okçu
Hüseyin Sarıgül
Hüseyin Sevim
İslam Özkan
Kadircan Mendi
Kaya Kartal
M Ali Başaran
M Ali Devecioğlu
M Ali Öner
Muharrem Balcı
Osman Yurt
Ramazan Beyhan
Şakir Diclehan
Talip Özçelik
Ümit Aktaş
Üstün Bol
Yıldız Ramazanoğlu
Yusuf Yavuzyılmaz

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.