Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7794_salih-tatlici-nin-100-milyarlik-mirasi-aileyi-birb

GÜNDEM

Tümü

Salih Tatlıcı'nın 100 milyarlık mirası aileyi birbirine düşürdü: Bilirkişiye 5 yıl hapis

(8 Gün, 22 Saat önce) 35 İzlenme 0 Yorum
2009'da vefat eden iş insanı Salih Tatlıcı'nın 100 milyar liralık mirası, aile üyelerini birbirine düşürdü. Son olarak mahkeme, bilirkişi raporunda gerçeğe aykırılık ve yargı görevini etkileme suçlarından bilirkişiye 5 yıl, Mehmet Tatlıcı'ya ise 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

1980'lerde Türkiye'nin önde gelen zenginlerinden biri olan iş insanı Salih Tatlıcı, 2009 yılında vefat etti. Geride bıraktığı 100 milyar liralık miras, ailesi arasında büyük bir çatışmaya neden oldu. Tatlıcı, mirasının büyük bölümünü ikinci eşi Nurter Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı'ya bırakınca, ilk eşi ve üç çocuğu dava açtı.

BİLİRKİŞİ RAPORU TARTIŞMA YARATTI

NTV'den Onur Aksoy'un haberine göre; yıllardır süren davada mahkeme, miras kalan gayrimenkullerin değerlerinin tespiti için bilirkişi raporu talep etti. Mecidiyeköy'deki yıllardır atıl duran kuleler dahil tüm taşınmazlarla ilgili bilirkişi raporu hazırlandı. Ancak ikinci eş Nurter Tatlıcı ve oğlu Uğur Tatlıcı, rapordaki bedellerin gerçek olmadığını ve raporun yanlı olduğunu iddia ederek bilirkişi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Davacı taraf, İstanbul’un göbeğindeki kuleler dahil tüm taşınmazların değerinin bilirkişi tarafından ortalama dört kat fazla gösterildiğini iddia etti. Ayrıca bilirkişinin raporu hazırlarken karşı tarafla görüştüğünü öne sürdü.

BİLİRKİŞİYE 5 YIL HAPİS

Mahkeme, bilirkişiyi suçlu buldu. Gerçeğe aykırı bilirkişilik yapma ve yargı görevini etkileme suçlarından bilirkişiye 5 yıl hapis cezası verdi. Mehmet Tatlıcı ise yargı görevini etkileme suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.