Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7804_musavat-dervisoglu-ndan-halkin-cebine-goz-diktiler

GÜNDEM

Tümü

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Halkın cebine göz diktiler' açıklaması: Tasarruf etmesi gereken tek kişi Erdoğan

(4 Gün, 16 Saat önce) 27 İzlenme 0 Yorum
İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tasarruf istemek yerine halkın cebine göz diktiğini ifade ederek, "Bu ülkede tasarruf etmesi gereken tek kişi Erdoğan" dedi. Ayrıca, normalleşme adı altında yapılan görüşmelerin AK Parti iktidarının bu politikalarını meşrulaştırdığını savundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin güncel meselelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına, Diyarbakır-Mardin sınırında çıkan yangında hayatını kaybeden 15 kişinin ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Dervişoğlu, yangına müdahale sırasında yaşanan ihmalleri eleştirdi.

 

'TASARRUF YAPMASI GEREKEN TEK KİŞİ ERDOĞAN'DIR'

Dervişoğlu, ekonomik kriz ve iktidarın ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. "Milletimizin sırtına binerek, cebindekine ve boğazındakine göz dikerek ne hazineye gelir elde edebilirsiniz ne de kamuda tasarruf edebilirsiniz" diyen Dervişoğlu, Cumhurbaşkanlığı makamının Mayıs 2024'te 1 milyar 158 milyon TL harcadığını, buna karşın Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tasarruf politikalarını eleştirerek, "Bu ülkede tasarruf etmesi gereken tek kişi Erdoğan'dır" ifadelerini kullandı.

BAKAN ŞİMŞEK'E SORULAR

Bakan Şimşek'e dört önemli soru yönelten Dervişoğlu, yurt dışına çıkış harcının artırılmasıyla elde edilecek 12.5 milyar TL'nin nerede kullanılacağını sorguladı. "Bu paralar emekliye, işsizlere yani milletimize mi harcanacak yoksa yandaşlarınıza mı dağıtılacak?" diyerek Şimşek'e yüklenen Dervişoğlu, 2023 yılında affedilen 188 milyar TL'lik yatırım fonu ortaklıkları kazanç vergisi ve 119 milyar TL'lik menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası gelir vergisi ile yurt dışına çıkış harcı arasındaki çelişkiyi eleştirdi.

' 'DELİ DUMRUL VERGİSİ' İSTİYORSUNUZ?'

Vergi sisteminde adaletli olunmadığını belirten Dervişoğlu, "Pasaport harç bedeli ve defter bedeli adı altında alınan ücretlerin karşılığında bu ülke pasaportuna nasıl hizmet ediyorsunuz da bir de yurt dışı çıkış bedeli diye 'Köprüyü geçen mi, geçmeyen mi?' misali 'Deli Dumrul vergisi' istiyorsunuz?" diye sordu.

Emekli maaşlarının iyileştirilmesi gerektiğini savunan Dervişoğlu, hükümetin Anayasanın 10. maddesine aykırı hareket ettiğini belirtti. "Hükümet her emekliye geçen 1 yıl için 96 bin 824 TL borçludur. Ayrıca temmuz ayından itibaren 8 bin 77 TL refah payı vermek zorundadır" dedi.

'NORMALLEŞME' TEPKİSİ

CHP ve AK Parti arasındaki "normalleşme" görüşmelerine de tepki gösteren Dervişoğlu, "Sözde yeni anayasa, normalleşme ve yumuşama turları, günahkar ve riyakar iktidarın bir kere daha meşrulaştırılması, onun gafletine ortak çıkılması değil, bu ülkenin ve devletin kimin olduğunun gösterilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

'GAFLET UYKUNUZDAN UYANIN ARTIK, AV OLDUNUZ'

Konuşmasını Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle sonlandıran Dervişoğlu, iktidara seslenerek, "Milli benliğini unutmuş bir iktidar, başka milletlerin iktidarlarına ancak yem olur. Erdoğan ve saray rejimi 22 yıllık iktidarın sonunda dünya milletlerinin kendi stratejik çıkarlarını önemsedikleri satranç tahtasında zavallı bir av haline gelmiştir. Ey muktedirler, gaflet uykunuzdan uyanın artık. Av oldunuz" dedi.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.