Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7813_unrwa-dan-gazze-raporu-yardimlarin-yarisindan-fazl

DÜNYA

Tümü

UNRWA'dan Gazze raporu: Yardımların yarısından fazlası engellendi

(3 Gün, 21 Saat önce) 34 İzlenme 0 Yorum
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Gazze'deki insani yardım ve gıda güvensizliği durumuna ilişkin yeni bir rapor yayımladı.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Gazze’deki son gelişmelere ilişkin bir durum raporu yayımladı. Raporda, 1-23 Haziran arasında planlanan 86 insani yardım girişiminin sadece 42’sine izin verildiği ve Gazze’deki sivillerin akut gıda güvensizliği riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

UNRWA raporunda, "Gazze genelinde temel insani yardım ve hizmetlerin ulaştırılmasını erişim kısıtlamaları ciddi şekilde engellemeye devam etmektedir. 1-23 Haziran tarihleri arasında ek görevler ya gerçekleşmedi ya da planlandığı gibi gitmedi. Kuzey Gazze'ye planlanan 86 koordineli insani yardım misyonundan 42’si İsrail makamları tarafından kolaylaştırılırken, geri kalan 44 misyona lojistik, operasyonel veya güvenlik nedenleriyle erişim engellendi veya iptal edildi" denildi.

UNRWA, Gazze nüfusunun yüzde 96’sının akut gıda güvensizliği riski altında olduğunu vurguladı. Raporda, "Gazze'ye ilişkin son Entegre Gıda Güvenliği Aşama Sınıflandırması (IPC) raporu, nüfusun yüzde 96'sının kriz seviyelerinde veya daha yüksek akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya olduğunu ve neredeyse yarım milyon insanın felaket koşullarında olduğunu bildirmektedir. Mart ayındaki bir önceki rapora kıyasla hafif bir iyileşme görülse de, bu iyileşme ağırlıklı olarak açlığın en kötü seviyesinin azaltılmasına yardımcı olan acil gıda ve beslenme hizmetlerindeki artıştan kaynaklanmaktadır. Çatışma devam ettiği ve insani yardım erişimi kısıtlandığı sürece yüksek kıtlık riski devam etmektedir. UNRWA, yaklaşık 1,9 milyon kişiye un veya gıda paketi ulaştırarak Gazze Şeridi'ndeki en büyük gıda sağlayıcılarından biri olmaya devam etmektedir" ifadeleri yer aldı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.