Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7819_istanbul-da-coken-binada-yeni-detay-3-kat-sonradan

GÜNDEM

Tümü

İstanbul'da çöken binada yeni detay: 3 kat sonradan eklendi

(3 Gün, 18 Saat önce) 28 İzlenme 0 Yorum
İstanbul Bahçelievler'de çok katlı bir binanın alttan üç katında sabaha karşı yaşanan çökme olayında can kaybı veya yaralanma olmazken, yapıda sonradan eklenen katlar ve eksik yapı kayıt belgesi tespit edildi.

İstanbul Bahçelievler Zafer Mahallesi'nde bulunan çok katlı bir binanın alttan üç katında sabaha karşı çökme meydana geldi. Olayda şans eseri can kaybı veya yaralanan olmadı. Binanın 44 yıllık olduğu ve başlangıçta bodrum, zemin ve normal kat olarak inşa edildiği, sonradan üstüne eklenen iki kat ile bir çekme katın ise ilave edildiği belirlendi.

Olayın detaylarına göre, üstten iki kat zemine oturduktan sonra çöken bina, arka sokakta yer alan başka bir binaya yaslandı ve bu binaya kısmi zarar verdi. Olayın bildirilmesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri hemen bölgeye sevk edildi. İtfaiye, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından yapılan arama kurtarma çalışmalarında can kaybı veya yaralanan olmadığı için çalışmalar sonlandırıldı.

Güvenlik önlemleri kapsamında su ve gaz girişleri kesildi. İSKİ ve İGDAŞ ekipleri, çevredeki güvenlik için gerekli ölçümleri yaptı. Yıkılan binanın 1980 yılında inşa edildiği ve o tarihte yapı kayıt belgesi bulunduğu, fakat sonradan eklenen katlar için bu belgenin olmadığı ortaya çıktı. Binanın 6306 Sayılı Yasa kapsamında riskli yapı tespiti yapılmadığı belirtildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli birimleri, yapılan çalışmalara destek vererek bina sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarını sürdürdü.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.