Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7841_cevre-bakanligi-ndan-istanbul-icin-uyari-20-kisi-o

GÜNDEM

Tümü

Çevre Bakanlığı'ndan İstanbul için uyarı: 20 kişi omuz verse yıkılacak binlerce bina var

(2 Gün, 23 Saat önce) 28 İzlenme 0 Yorum
Çevre Bakanlığı yetkilileri, İstanbul'daki binaların depreme dayanıklılığı konusunda korkutan açıklamalarda bulundu. Yetkililer, "İstanbul’da 20 kişi omuz verse yıkılacak binlerce bina var" diyerek kentsel dönüşümün aciliyetini vurguladı.

Son haftalarda uzmanların İstanbul için art arda yaptığı deprem uyarıları, kentteki binaların durumu hakkında endişeleri artırdı. Haziran ayı başında Küçükçekmece'de 3 katlı bir bina, geçtiğimiz hafta ise Bahçelievler'de 7 katlı bir bina çöktü. Bu olaylar, kentsel dönüşümün ne kadar acil olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Gazete Duvar'da yer alan bir habere göre, Çevre Bakanlığı yetkilileri, İstanbul'daki binaların durumu hakkında ciddi uyarılarda bulundu. Yetkililer, "İstanbul’da 20 kişi omuz verse yıkılacak binlerce bina var" diyerek durumun vahametini dile getirdi.

 

Ekonomik zorluklara rağmen, İstanbul’da kentsel dönüşüm sürecine orta vadeli bütçede 500 milyar dolara yakın bir kaynak ayrılmasının önemine dikkat çekildi. Ayrıca, "Yarısı Bizden Kampanyası"nın bu dönüşüm için büyük bir fırsat sunduğu belirtildi.

TOKİ’NİN ROLÜ VE YARISI BİZDEN KAMPANYASI

TOKİ’nin "Yarısı Bizden Kampanyası" kapsamında sağlanan kaynakların, 150-200 konutluk sitelerin yenilenmesi için kullanılacağı ifade edildi. Bu kapsamda, TOKİ’nin bu sitelerin yenilenmesi için çalışmalar yürüteceği kaydedildi.

Yetkililer, İstanbul’daki kentsel dönüşümün bir an önce gerçekleştirilmesinin, olası bir depremde can kaybını en aza indirmek için hayati önem taşıdığını vurguladı.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.