Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7972_yarginin-gozu-kapali

GÜNDEM

Tümü

Yargının gözü kapalı

(27 Gün, 9 Saat önce) 33 İzlenme 0 Yorum
15 Ocak 2021’de Ankara’daki evinden çıkışta saldırıya uğrayan Selçuk Özdağ ağır yaralandı. Tutuklanan saldırganlar ise 13 Şubat 2021’de tahliye edildi.

Ankara’nın göbeğinde milletvekili Selçuk Özdağ’ı öldüresiye darp eden kişi bir ay bile hapis yatmadan serbest bırakıldı. Saldırıda kullanılan araç, Sinan Ateş davasında da adı geçen Ülkü Ocakları İl Başkan Yardımcısı adına kiralanmasına rağmen bu isme suçlama yöneltilmedi. İki dosya arasındaki benzerlikler dikkat çekerken gelinen nokta Ateş davasının akıbetine dönük ümitleri de azalttı.

İKTİDARDAN KINAMA GELMEDİ MHP’Lİ YALÇIN ‘BU HAREKETİN DELİSİ ÇOK’ DEDİ

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, 2021’de MHP lideri Bahçeli’ye dönük eleştirileri sonrası Ankara’daki evinden çıkıp aracına binerken saldırıya uğradı. Davutoğlu saldırıyı ‘siyasi terör’ olarak nitelendirirken MHP’li Semih Yalçın “Bu hareketin delisi çoktur. Talimat falan dinlemezler” dedi. İktidar kanadından bir kınama gelmemesi tartışma konusu olurken olaya ilişkin davada üç yıl sonra çıkan karar da tepki çekti.

ÖZDAĞ SALDIRISINDAKİ ÜLKÜ OCAKLARI YÖNETİCİSİ ATEŞ DOSYASINDA DA VAR

nkara 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada silahlı ve sopalı saldırı düzenleyen beş sanığa ‘silahla tehdit’ ve ‘kasten yaralama’dan 1’er yıl hapis cezası verildi. Saldırıda kullanılan aracın adına kiralandığı Ülkü Ocakları Ankara İl Başkan Yardımcısı Suat Yılmazzobu hakkında dava açılmadı. Sinan Ateş davasına ilişkin bilirkişi raporunda da Yılmazzobu’nun Ateş hakkında bilgi toplama sürecinde rol aldığı belirtilmişti.

MAHKEME SELÇUK ÖZDAĞ’A SALDIRI DAVASINDA KARARI AÇIKLADI

Siyasetçiyi öldüresiye dövene ödül gibi ceza. Sinan Ateş’in Ankara’da suikastla katledilmesine ilişkin dava sürerken, yine Ankara’nın göbeğinde öldüresiye dövülen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın davasına ilişkin karar da açıklandı. Özdağ’a evinden çıkıp aracına binerken saldıran 5 kişiye 1’er yıl 11 ay hapis cezası verdi. 1 ay bile cezaevinde kalmadan tahliye edilen saldırganlar bu karar ile cezaevine girmeyecek.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ MHP lideri Devlet Bahçeli’yi eleştirdiği için, 15 Ocak 2021’de Ankara’daki evinden çıkıp aracına binerken bir grubun saldırısına uğramıştı. Özdağ, aldığı darbelerle yaralanırken 5 saldırgan kaçmıştı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Özdağ, hastanede Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek saldırının faillerinin bulunmasını istemişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında hakkında işlem yapılan 7 kişiden 5’i tutuklanmıştı.

 

BANA SALDIRANLARDAN BİRİ TERFİ ETTİRİLDİ: Ayrıca Özdağ da katıldığı Halk TV yayınında kendisine saldırganlardan biri olan Gülahmet Türk’ün terfi ettirilerek Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığı’na atandığını söylemişti. Gülahmet Türk’ün ataması nedeniyle düzenlenen törene Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım da (sağda) katıldı. Törenin fotoğrafları da Bursa Ülkü Ocakları’nın Facebook sayfasından paylaşılmıştı. Saldırganlardan bazıları ifadelerinde tesadüfen orada bulunduklarını söylerken bazıları, bazıları ‘iş arıyorduk’ dedi. Kimi de ‘Aramızda başlayan sataşma sonrası kavga çıktı’ savunması yaptı. Saldırıya ilişkin tutuklanan 5 kişi bir ay bile cezaevinde kalmadan 13 Şubat 2021’de tahliye edilmişti. Davas kapsamında tutuklu sanık bulunmuyordu.

BEŞ SANIK CEZA EVİNE BİLE GİRMEYECEK: Aradan üç buçuk yıl geçtikten sonra tutuklu sanığın bulunmadığı dosyada mahkeme kararını açıkladı. Özdağ’a sopalı ve silahlı saldırıda bulunulmasına ilişkin dava önceki gün karara bağlandı. Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi, beş sanıktan Muhammet Raşit Gürsoy’a silahla tehdit suçundan 1 yıl 11 ay 10 gün: Abdurrahman Gülseren, Berke Aygün, Gülahmet Türk ve Kadir Hukanoğlu’na kasten yaralamadan ayrı ayrı 1 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi.

SİNAN ATEŞ CİNAYETİNDE DE ADI GEÇİYOR: Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a saldırı olayında kullanılan araç Ülkü Ocakları Ankara İl Başkan Yardımcısı Suat Yılmazzobu adına kiralanmıştı. Ancak bu isme dava açılmadı. Yılmazzobu, Sinan Ateş’e ilişkin bilgi toplama sürecinde rol aldı. Bilirkişi raporuna göre, Tolgahan Demirbaş, 7 Nisan 2022’de Yılmazzobu’ya Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in kimlik numarasının da bulunduğu bilgileri içeren bir ekran görüntüsü atarak Ateş’in adresini istedi. Yılmazzobu, bir gün sonra Ateş’e ait Yenimahalle’deki ev adresini “Abi telefon numarası aktifmiş” diyerek Demirbaş’a gönderdi. 12 Nisan’da ise Demirbaş’a ‘numara ve adresten bir şey çıkıp çıkmadığını’ soran Yılmazzobu “Abi aramızda kalsın da Muhabbet Başkan Şakir (kardeşi) ile konuşmuş. Ekibi kurduk kafasına sıkacaklar demiş” dedi. Demirbaş da bu kişiye “Biz de merakla bekliyoruz” yanıtını verdi.

‘TERÖR ANKARA’DA, FAİLLER NEREDE?’: Olaydan hemen sonra saldırıyı ‘siyasi terör’ olarak niteleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ikinci bir açıklamasında ise, Özdağ’ın sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Özdağ’ın ameliyatının başarıyla sonuçlandığını belirten Davutoğlu, “24 saat geçti silahlı-sopalı saldırganlar nerede? Azmettirenler nerede? Failler bulunup ortaya çıkarılana kadar soracağım: Terör Ankara’da, failler nerede?” demişti.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.