Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/7984_piyasaya-surulen-bazi-urunlere-12-6-milyon-lira-ce

GÜNDEM

Tümü

Piyasaya sürülen bazı ürünlere 12,6 milyon lira ceza

(26 Gün, 6 Saat önce) 33 İzlenme 0 Yorum
Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ilk yarısında gerçekleştirdiği piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında bin 912 firmada 3 bin 370 parti ürünü denetledi. Mevzuata uygun olmayan ürünleri piyasaya arz eden firmalara toplam 12 milyon 695 bin 594 TL idari para cezası uygulandı.

Ticaret Bakanlığı, 2024 yılının ilk altı ayında gerçekleştirilen piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerinin sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Bakanlık, özellikle hassas tüketici grupları olan bebek ve çocuklara yönelik ürünlere yoğunlaşarak, tüketicilerin güvenliği için adımlar attı. Denetimler kapsamında, ürünlerde bulunması gereken zorunlu etiket bilgileri ve ürünlerin kimyasal, fiziksel ve mekanik riskleri detaylı bir şekilde incelendi.

 

2024’ÜN İLK YARISINDA 3 BN 370 PARTİ ÜRÜN DENETLENDİ

2024 yılının ilk altı ayında toplamda bin 912 firmada 3 üç 370 parti ürün denetimden geçirildi. Yapılan denetimlerde, ürünlerin piyasa güvenliği ve tüketici sağlığına uygun olup olmadığı titizlikle kontrol edildi. Güvensiz ve mevzuata aykırı olduğu tespit edilen ürünlerin piyasaya arzı yasaklandı, piyasadan toplatıldı ve risk hakkında duyurular yapıldı.

GÜVENSİZ ÜRÜNLERE AĞIR YAPTIRIMLAR

Denetimler sonucunda, mevzuata uygun olmayan ürünleri piyasaya arz eden firmalara toplamda 12 milyon 695 bin 594 TL idari para cezası kesildi.

FİRMALARA YÖNELİK BİLGİLENDİRME FAALİYETLERİ

Ticaret Bakanlığı, sadece cezai tedbirlerle yetinmeyip, firmalara yönelik bilgilendirme faaliyetlerine de önem verdi. Ülke genelinde rehberlik faaliyetleri kapsamında, 2 bin 438 firmada mevzuata uyum konusunda bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirildi.

“GÜVENSİZ ÜRÜNE KARŞI SIFIR TOLERANS” İLKESİ

Ticaret Bakanlığı, uygunsuz ürünlerin piyasaya arz edilmesine engel olmak amacıyla gerekli tüm tedbirlerin alındığını ve denetimlerin “güvensiz ürüne karşı sıfır tolerans” ilkesi çerçevesinde yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü vurguladı. Bakanlık yetkilileri, tüketicilerin sağlığı ve güvenliği için denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.