Tek Gazetesi - Haber Sitesi - Son Dakika Haberleri

Sayfa Adresi : https://www.tekgazetesi.com/haber-detay/807_turk-akademisyene-suudi-arabistan-da-2-yil-hapis-c

GÜNDEM

Tümü

Türk akademisyene Suudi Arabistan’da 2 yıl hapis cezası: Bakanlık avukat gönderme sözünü tutmamış!

(16 Ay, 17 Gün önce) 43 İzlenme 0 Yorum
Kabe’de Hacerül Esved taşına dokunmak için çıkan kargaşa sonrası gözaltına alınan Türk akademisyen Muhammed Ali Çağlar’a iki yıl hapis cezası verildi. Çağlar’ın ailesini arayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, dava için iki avukat görevlendirme sözü verdi fakat avukatlar dünkü davaya gelmedi.

Türk akademisyen Muhammed Ali Çağlar, Suudi Arabistan’ın Mekke şehrinde Kabe’yi tavaf ettiği sırada gözaltına alınarak tutuklandı. Çağlar hakkında görülen mahkeme dün 2 yıl hapis cezası verdi ve bu cezayı onadı fakat temyiz yolu açık. Çağlar’a mahkemede ‘taciz’ suçlaması yöneltildi. Çağlar’ın ailesi iddiaları yalanlarken iddialara ilişkin bir şikayet ya da kamera kaydı da bulunmuyor.

 

‘BİR ASKERİN İDDİASIYLA TUTUKLANIYOR’

Çağlar’ın ailesiyle irtibatta olan ve süreci takip eden siyasetçi Erdal Elibüyük, Çağlar’ın gözaltına alındığı anları şöyle anlattı:

“Kendisi kabeyi tavaf ederken Hacerül Esved taşına dokunmak için bir kargaşa oluyor. Muhammed Ali çantasını yere düşürmüş. Çantasını yerden alırken itiş kakış oluyor. Asker, Muhammed Ali’yi itekliyor. Bir gerginlik oluyor. Bir askerin ‘taciz etti’ ifadesiyle tutuklanıyor.”

‘ORTADA AÇIK BİR İHLAL VAR'

Mahkemeden çıkan hapis cezasına rağmen temyiz yolunun açık olduğunu hatırlatan Elibüyük, “Hukuki süreç bitmiş değil. Kararı temyize götürecekler. Biz Suudi Arabistan’daki hukuksuzlukları biliyoruz. Ortada açık bir ihlal var, kanıt yok. Türkiye’deki sivil toplu kuruluşları ve hükümet bu olayın takipçisi olmalı. Yoksa bu ceza temyizde de onanır. Eğer temyizde onanırsa 2 yıl cezaevinde kalacak” ifadelerini kullandı.

BAKANLIK SÖZÜNÜ TUTMAMIŞ!

Elibüyük, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Çağlar’ın ailesini aradığını ve Çağlar için iki avukat görevlendireceklerini söylediklerini belirtti. Elibüyük, Çavuşoğlu’nun aileye, “Yakından ilgileneceğiz. Bu durumun son bulması için gerekli girişimleri yapacağız” dediği aktardı. Çavuşoğlu’nun bu sözlerine rağmen Çağlar’ın dünkü mahkemesine avukatların gelmediğini dile getiren Elibüyük, “Avukatın davanın olduğundan dahi haberi yokmuş. Aile arayıp haber vermiş” dedi.

Çağlar’ın kaldığı ortamın çok kötü olduğunu belirten Elibüyük, şunları söyledi:

“Kendisi astım hastası. Başka rahatsızlıkları da var. Kendisi toplumda bilinen bir akademisyen. Böyle birinin güvenlik görevlisiyle girdiği polemik sonucu bir iftiraya kurban gitmesi kaçınılmaz."

 


YORUMLAR

Yorum Yaz
Bu habere daha önce yorum yapan olmadı.
Şimdi ilk yorumu sen yaz.!
ARŞİV
GAZETE MANŞETLERİ
KARİKATÜR KÖŞESİ
ANKETLER
Seçili anket bulunmamaktadır
Bu ankete toplam kişi katıldı.